Autonieuws

Nissan Ariya NISMO: 435 pk en 600 Nm!

september 9, 2024

Aerodynamische verbeteringen voor Nissan Ariya NISMO

De Nissan Ariya NISMO tilt de prestaties van de reguliere 87 kWh ARIYA e-4ORCE naar een hoger niveau, ook op het gebied van aerodynamica. Een doorgetrokken onderzijde van de voorbumper, een ducktail-achterspoiler en een uniek ontwerp van luchtgeleiders zorgt voor een toename van neerwaartse druk met 40% ten opzichte van de standaard Ariya.

Extra kenmerken Nissan Ariya NISMO

De Nissan Ariya NISMO valt op met zijn lage, brede en imposante uitstraling, aangevuld met unieke stylingdetails zoals brede, donker gekleurde sideskirts met een opvallende rode accentlijn rond de onderste rand van de carrosserie. Het interieur valt op door speciale rode NISMO-stiksels en een moderne houtafwerking met open poriën. De introductie van de exclusieve kleur ‘NISMO Stealth Grey’ met een zwart dak versterkt de unieke uitstraling van deze bijzondere crossover.

Nissan Ariya NISMO

Banden

Met Michelin Pilot Sport EV-banden en Enkei Mat Process 20-inch wielen, biedt deze topversie meer grip en stabiliteit. De banden en velgen zijn volgens Nissan ontworpen om gewicht en luchtweerstand te minimaliseren. De sprint van 0 naar 100 km/u verloopt in slechts 5 seconden en een tussensprint van 80-120 km/u klaart deze Nissan in 2,4 seconden.

E-4ORCE technologie

De Nissan Ariya NISMO is uitgerust met e-4ORCE-vierwielaandrijving. Dankzij specifieke aanpassingen kan de NISMO e-4ORCE technologie onderstuur bij hoge acceleratie verminderen en biedt het een 12% betere stabiliteit dan de standaard e-4ORCE. Het stuurgedrag van deze sportieve uitvoerig is aangescherpt. Aangepaste vering, stabilisatoren en schokdempers alsook een uitgebalanceerd chassis moeten van deze Ariya een echte rijdersauto maken. De stuurbekrachtiging werkt snelheidsafhankelijk. De geïntegreerde i-Booster op zijn beurt draagt bij aan verbeterde remprestaties.

Speciale NISMO-modus

De speciale ‘NISMO modus’ biedt een consistente en soepele acceleratie die de bestuurder het gevoel van ultieme controle geeft. Voor wie een meer traditionele rijervaring verkiest, kan eenvoudig worden geschakeld naar de ‘Normal’.

Marktintroductie

De verkoop van de Nissan Ariya NISMO start in januari 2025 in alle Europese markten waar de ARIYA al beschikbaar is. Alleen Cyprus, Malta en Noord-Ierland krijgen deze uitvoering niet. Een prijs is nog niet bekend.

Nissan Ariya NISMO