Autonieuws

MINI Electric Cabrio blijft exclusiever dan Lamborghini

februari 15, 2023

MINI Electric Cabrio: slechts 999 exemplaren

De MINI Electric Cabrio is vanaf april 2023 in Europa leverbaar in een zéér gelimiteerde oplage van 999 exemplaren. De MINI Electric Cabrio wordt naast de reguliere MINI Cabrio geproduceerd bij VDL Nedcar in het Limburgse Born. Made in Holland dus, deze limited edition! Nederland krijgt overigens 30 exemplaren. Goedkoop is de auto niet: de consumentenadviesprijs bedraagt 62.990 euro, full-option. Dat is duurder dan een nieuwe BMW i4. Je moet hem dus wel erg graag willen hebben. Een full-option MINI Electric hatchback kost ongeveer 41.000 euro.

Succes MINI Electric in Nederland

“Nu, drie jaar na introductie van de MINI Electric, is een op de vijf in Europa verkochte MINI’s een volledig elektrische MINI. In Nederland is dit zelfs al ruim een op de vier. Dit succes heeft ons aangemoedigd om binnen een paar maanden een kleine serieproductie op te zetten voor de MINI Electric Cabrio. Met veel plezier kondig ik aan dat we 999 MINI -klanten het Go-Kart gevoel in de open lucht kunnen bieden”, zegt Stefanie Wurst, hoofd van MINI.

MINI Electric Cabrio

Twee kleuren en duurzame wielen

De MINI Electric Cabrio is leverbaar in Enigmatic Black en White Silver. Portiergrepen, side scuttles en de omlijsting van de voor- en achterlichten zijn uitgevoerd in Resolute Bronze. De MINI logo’s en de modelaanduiding zijn uitgevoerd in Piano Black. Het e-logo, zoals bekend van de MINI Electric, is te vinden op de voorbumper en de achterzijde. Ook de instaplijsten en side scuttles zijn uniek. De 17-inch lichtmetalen velgen in Electric Power Spoke 2-tone-design zijn gemaakt van 100 procent secundair aluminium.

Interieur MINI Electric Cabrio

De sportstoelen zijn uitgevoerd in MINI Yours Leer Lounge design en voorzien van stoelverwarming en instelbare ondersteuning voor de onderbenen. Het stuurwiel is met Nappaleder afgewerkt. Gele accenten in het interieur benadrukken de volledig elektrische aandrijving van de open vierzitter, zoals de gele start-/stopknop.

MINI Electric Cabrio

Aandrijflijn

De 135 kW (184 pk) sterke elektromotor is afkomstig uit de reguliere MINI Electric hatchback. De elektrische aandrijving laat de MINI Electric Cabrio vanuit stilstand naar 100 km/u accelereren in 8,2 seconden. De actieradius komt uit op 201 km (WLTP).

Praktische zaken

Met een lengte van 3.863 mm, een wielbasis van 2.495 mm, een breedte van 1.727 mm en een bagageruimte met een volume van 160 liter blijven de afmetingen onveranderd ten opzichte van de MINI Cabrio met brandstofmotor. De volledig elektrisch bedienbare softtop laat zich openen en sluiten bij snelheden tot 30 km/u en is ook gedeeltelijk te openen als een schuifdak.































































































MINI Electric Cabrio