Autonieuws

Mijn Porsche en ik gaan op roadtrip en nemen mee…?

september 9, 2022

Campers zijn hot. Maar daarmee de Transfăgărășan, Atlantic Ocean Road of de Route Napoleon beteugelen is als een Afrikaanse olifant proberen te wassen in een jacuzzi. En een caravan, hoe veelzijdig en comfortabel zo ook kunnen zijn, achter je 911 of Taycan sleuren doe je gewoon niet. Pure heiligschennis. Een sterrenhotel biedt uitkomst uiteraard, maar laat de betere roadtrips nu vaak daar kronkelen waar die in geen velden of wegen te bekennen zijn. Kortom, een chill- annex overnachtigsplek die ook in the middle of nowhere uit je Porsche tevoorschijn getoverd kan worden is de ultieme accommodatie tijdens een roadtrip.

Drop it where it’s hot

Wel, Porsche Tequipment heeft nu zo’n ultieme mobiele slaapplek in zijn portpolio. Bestemd voor de 911, Taycan en Panamera. Deze officiële Porsche-accessoire past weliswaar ook op het dak van een Macan en Cayenne, maar – zeg nu zelf – die modellen lenen zich minder goed voor een epische roadtrip over ’s werelds beste stuurwegen.

Room with a view

Ingeklapt oogt de daktent by Porsche Tequipment als een uit de kluiten gewassen skikoffer. Het ontwerp is afkomstig van het Weissach Development Centre in samenwerking met Studio F.A. Porsche. Optimale aerodynamica gegarandeerd dus. Wanneer de daktent eenmaal is geheel ontvouwd, biedt het een verblijfplaats met een vloeroppervlakte van 210×130 cm. Dat wordt lekker knus lepeltje-lepeltje wanneer je niet alleen bent.

Een matras is inbegrepen en om de tent gedurende alle 4 seizoenen te kunnen gebruiken, zijn het tentdoek en de ritsen waterdicht. Diverse typische Porsche-details zoals speciale piping en Porsche-logo’s maken het plaatje compleet. Wie goed naar de vorm van de raamopeningen kijkt, herkent hierin zelfs het silhouet van de 911. Tot slot de prijs; die bedraagt in Duitsland 4.980 euro.