Autonieuws

Met deze verzekeringen ben je goed verzekerd bij een auto-ongeluk 

september 14, 2022

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit gezegde is van toepassing op het dagelijkse leven én is van toepassing als je in je auto onderweg bent. Je kunt zelf onwijs goed opletten, maar je bent altijd afhankelijk van andere weggebruikers. 

Om je tegen dit risico te dekken, is het verstandig om goede verzekeringen af te sluiten. Onderstaande verzekeringen mogen niet ontbreken als je een auto hebt. 

Rechtsbijstandsverzekering 

Op de openbare weg gebeuren de meest gekke dingen. Eén moment van onoplettendheid kan serieuze gevolgen hebben. Je moet daarom altijd goed opletten. Om je tegen deze gevolgen te dekken, is het advies om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. 

Met zo’n verzekering dek je je tegen mogelijke risico’s op de korte én lange termijn. Bovendien komt een rechtsbijstandsverzekering niet alleen goed van pas als je in je auto rijdt, maar ook in het ‘normale’ dagelijkse leven. 

Passende autoverzekering 

Als je een auto aanschaft, ben je verplicht om een WA-autoverzekering af te sluiten. Met zo’n verzekering is je auto verzekerd én wordt de schade gedekt die je aan andere auto’s aanricht. 

Zo’n verzekering is echter niet voor alle auto’s geschikt. Heb je bijvoorbeeld een relatief nieuwe auto? Of heb je een dure auto gekocht?  Dan kan je beter kiezen voor een all risk verzekering auto. Met zo’n verzekering is ook de schade aan je eigen auto gedekt. Dat is bij een normale WA-autoverzekering niet het geval. 

Je kunt overigens ook nog voor een WA beperkt casco autoverzekering kiezen. Die verzekering ligt qua dekking tussen de WA en all risk verzekering in. Maak voor jezelf een goede vergelijking tussen deze verzekeringen en let goed op je eigen auto. Je zou vooral goed naar de leeftijd en waarde van je auto moeten kijken. 

Inzittendenverzekering 

Ga je regelmatig met andere mensen in je auto op pad? Dan is het advies om een inzittendenverzekering af te sluiten. Met zo’n verzekering ben je gedekt tegen de schade van een ongeluk. Raakt bijvoorbeeld één van je inzittenden gewond? Alle medische kosten die hierbij komen kijken, zijn met een inzittendenverzekering gedekt. Je gaat hierdoor met een geruster hart de weg op. Ook als je andere mensen in je auto hebt. 

No claim beschermer 

Heb je in de afgelopen jaren geen schade opgedaan aan je auto? Dan heb je ongetwijfeld een aantrekkelijke korting op je verzekeringspremie gekregen. Op het moment dat je een schadeclaim indient, verdwijnen je schadevrije jaren direct. Dit risico vang je op met een no claim beschermer. Hiermee hou je je schadevrije jaren aan, indien je maximaal één keer per jaar een schadeclaim indient.