Autonieuws

Mercedes-Benz geeft alle 93.000 Duitse werknemers gigantische bonus

januari 23, 2023

Uitstekend jaar

Mercedes-Benz draaide in 2022 een uitstekend jaar. Er werden flink veel auto’s verkocht, met stevige winstmarges. Sinds 1997 profiteren medewerkers mee van het succes van het merk. Na een zeer winstgevend jaar in 2021, kregen alle Duitse vaste medewerkers in 2022 6.000 euro extra overgemaakt. Dit jaar is het bonusbedrag nóg hoger.

Veel bereikt

In april ontvangen 93.000 Duitse vaste werknemers bovenop hun normale salaris een bonus van 7.952 euro. Daar snoept de Duitse belastingdienst nog wat van af, maar er blijft een net bedrag over: 7.300 euro.  

“Samen hebben we in 2022 veel bereikt”, aldus Sabine Kohleisen, lid van de Raad van Bestuur van Mercedes-Benz en verantwoordelijk voor Human Resources. “Ondanks uitdagende omstandigheden heeft ons team een nieuwe grote stap gezet in de richting van een succesvolle transformatie van ons bedrijf. Als erkenning voor deze prestaties zijn we samen met de Algemene Ondernemingsraad overeengekomen dat we dit jaar een speciale bonus van 7.300 euro zullen uitbetalen. Dit bedrag ligt aanzienlijk boven het vorige maximumbedrag. Met de hoogste winstdelingsbonus in de geschiedenis van het bedrijf willen wij onze dankbaarheid uitspreken voor de uitzonderlijke toewijding en persoonlijke inzet van onze collega’s.”

Lees ook: Laden in Amsterdam 2 keer zo duur – Dit kost een volle accu van deze 10 populaire EV’s nu