Autonieuws

Massaontslag Mercedes-Benz in… Maastricht?

februari 8, 2023

Donderslag bij heldere hemel

Nieuws over de ontslagronde is dinsdagmiddag door het management bekendgemaakt aan het personeel. Volgens De Limburger is er geschrokken gereageerd door het personeel, die het massaontslag niet zagen aankomen. 240 mensen met een vast contract en 140 mensen met een tijdelijke aanstelling worden op straat gezet.

Dure tijden

De vakbonden kregen het nieuws woensdag pas te horen. FNV-bestuurder Elly Heemskerk is ontstemd dat dat de vakbonden via de media over de reorganisatie moesten vernemen. “Personeel dat op straat staat in deze dure tijden weet nu absoluut niet waar ze aan toe zijn. Ik roep mensen op om geen ontslagovereenkomst te tekenen totdat wij met Mercedes-Benz hebben gesproken. We gaan praten over een sociaal plan.’’

Griekenland

Volgens FNV wil Mercedes-Benz het callcenter naar Griekenland verplaatsen. De kosten liggen daar lager. Mercedes-Benz zelf zegt dat de krappe arbeidsmarkt in Nederland een reden voor de verhuizing is. “Het lijkt nu op een ordinaire bezuiniging waarbij Mercedes kiest voor goedkoper werk in het buitenland”, zegt Heemskerk.

Lees ook: