Autonieuws

Lucid Motors Europa krijgt Nederlandse topman: Michael van der Sande

februari 2, 2023

Diverse hoge functies in automotive

Van der Sande kan je kennen als de topman van Special Vehicles Operations (SVO) van Jaguar Land Rover. Hij stond ook aan het roer van Bowler, was tussen oktober 2013 en februari 2016 de Senior Vice President marketing bij Groupe Renault en was in de periode februari 2016 en april 2018 werkzaam als Managing Director bij Alpine Cars. Kortom: aardig wat ervaring in de automotive.

Groot autoliefhebber

Van der Sande is bovendien een enorme autoliefhebber, zo hebben we de afgelopen jaren gemerkt tijdens diverse interviews. “Na een korte break ben ik onlangs begonnen als Managing Director bij Lucid Erope. Het is fantastisch om na een periode van 28 jaar in het buitenland weer terug te keren naar Nederland”, zegt Michael van der Sande. “Ik heb ook enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging en kijk er naar uit om samen te werken met andere collega’s van Lucid in de momenteel vier Europese landen waarin we actief zijn, te weten Nederland, Duitsland, Zwitserland en Noorwegen.”

Michael van der Sande - Lucid Motors Europe

Lucid Air

Lucid is de fabrikant van een extreem bijzondere elektrische sedan, de Lucid Air. Het is onze eerste auto die we in Europa gaan verkopen. De Lucid Air Dream Edition heeft 1.111 pk en sprint in 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Ook heeft deze auto een WLTP-actieradius van 883 kilometer. De Lucid Air is te zien in zogeheten Lucid Studios, momenteel te vinden in München, Genève, Hilversum en binnenkort ook in Oslo.

Lucid Air Dream Edition