Autonieuws

Lightyear stopt productie Lightyear 0

januari 23, 2023

Zonneauto

Jarenlang waren de knappe Nederlandse koppen van Lightyear bezig met de ontwikkeling de Lightyear 0. In 2023 ging het eindelijk gebeuren: de ‘zonneauto’ ging in productie. Niet in Nederland, maar bij het Finse Valmet Automotive. In het begin zou er per week een auto van de band rollen, later zou de productie worden opgevoerd. In totaal zouden er 946 exemplaren worden gebouwd van de elektrische auto met zonnepanelen op het dak en een prijskaartje van 250.000 euro. Maar dat gaat niet door. Het merk stopt de productie.

Lightyear 2

Lightyear heeft namelijk besloten om de focus en (financiële)middelen volledig te richten op de opvolger van de 0, de Lightyear 2. Deze auto, met een richtprijs van ongeveer 40.000 euro, is beter bereikbaar voor een breder publiek. Het lukte het bedrijf niet om op twee modellen tegelijk te focussen.

CEO en medeoprichter Lex Hoefsloot: ‘Helaas hebben we deze beslissing moeten nemen. Het hele ontwikkelingsproces van Lightyear 0 heeft ons bedrijf de afgelopen jaren veel waardevolle lessen opgeleverd. We richten nu al onze energie op het bouwen van Lightyear 2 om het op tijd beschikbaar te maken voor klanten.’

Lees ook: Tweede auto van Lightyear krijgt richtprijs van 40.000 euro: Lightyear 2