Autonieuws

Lexus NX: kleine displays zijn verleden tijd

februari 8, 2023

Modeljaarupdate Lexus NX

In 2022 introduceerde Lexus de tweede generatie van de SUV in de smaken NX 350h (Hybrid) en de NX 450h+ (Plug-in Hybrid). De topuitvoering, de Executive Line, van de hybride Lexus NX 350h was voorheen enkel leverbaar in combinatie met vierwielaandrijving. Met de modeljaarupdate komt er ook een voorwielaangedreven variant van deze versie beschikbaar.

Luchtzuivering

En dan het interieur van de NX. Elke nieuwe NX krijgt de nieuwste versie van nanoe X-luchtzuiverings-technologie van Panasonic aan boord. Door nanoe-ionen in de cabineatmosfeer af te voeren via de ventilatieopeningen van de airconditioning, helpt nanoe X virussen, bacteriën, pollen en andere allergenen te elimineren, evenals slechte geuren.

Lexus NX

Aanpassing

Nog een aanpassing: het optionele Mark Levinson-audiosysteem met 17 luidsprekers was al leverbaar op het topmodel van de Lexus NX 350h, maar nu wordt het systeem ook optioneel beschikbaar voor de Executive-uitvoering van de NX 450h+ Plug-in Hybrid.

9,8-inch display verleden tijd

Voor elke uitvoering van de Lexus NX is vanaf de modeljaarupdate het 14-inch Lexus Link Connect-multimediasysteem standaard. Voorheen was de NX ook leverbaar met een 9,8 inch groot scherm. Die verdwijnt nu.

Lexus NX

Nog meer updates

De optionele digitale binnenspiegel krijgt een nieuwe digitale automatische dimmodus om verblinding door de koplampen van achteropkomende voertuigen te verminderen om zo een duidelijker beeld te garanderen. Tot slot past Lexus een verbeterd, hooggeplaatst achterremlicht toe voor betere zichtbaarheid op de weg.

Vanaf het derde kwartaal van dit jaar worden de eerste exemplaren van de vernieuwde SUV geleverd. Prijzen volgen op een later moment.








Lexus NX








Lexus NX