Autonieuws

Kleinere pakkans met Audi A6 Avant ‘SIV Light’ van politie?

februari 2, 2023

Audi A6 Avant SIV Light

In Assen nam de politie op woensdag 1 februari 2023 de eerste SIV Light in gebruik. Het betreft een gloednieuwe Audi A6 Avant, maar dan niet met een 3.0 TDI, maar een 2.0 TDI viercilinder turbodieselmotor. “Dit voertuig heeft de benaming SIV Light gekregen en je kunt het dus zien als het kleine boertje van de normale SIV”, aldus politie Assen op Instagram.

204 pk sterk

De diesel heeft een vermogen van 150 kW, omgerekend 204 pk. Uiteraard is dit de waarde op papier. Grote kans dat de turbodiesel of extra gepeperde software beschikt, zoals ook vele andere politievoertuigen hebben. De turbodiesel betreft overigens een mild-hybride, want bij afremmen wint het systeem wat energie terug via de starter/dynamo.

Prijs Audi A6 Avant SIV Light

Heel goedkoop is de SIV Light van de politie niet. Het voertuig in kwestie heeft een prijskaartje van 89.523 euro, blijkt uit kentekengegevens van de RDW. De prestaties? De 0-100-sprint duurt net geen 8 seconden en de topsnelheid komt uit op ongeveer 240 km/u. Op de kentekenpapieren staat overigens de carrosseriekleur zwart. Maar na de politie-wrap is dat niet meer het geval. Dankzij quattro-vierwielaandrijving heeft de politie nog wel lekker veel grip.

Audi en diesels in Nederland

Wie een Audi A6 Avant met dezelfde turbodiesel wilt kopen in Nederland, heeft pech. Op de Nederlandse prijslijst staan alleen nog benzine-hybrides. De goedkoopste A6 Avant betreft een 40 TFSI MHEV met 204 pk en S-tronic 7-automaat. Prijskaartje: 70.544 euro.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door LE Infra NO | Assen (@pol_infra_assen)