Achtergrond

Kleine auto met hoge instap: hier zijn 7 voorbeelden

juli 15, 2022

Voordat we je voorbeelden van een kleine auto met hoge instap geven, waar hebben we het dan precies over? Een auto met hoge instap en hoge zitpositie is een auto waarbij de afstand van de grond tot aan het zitvlak van de bestuurdersstoel zo’n 60 cm bedraagt. Bij veel andere auto’s bedraagt de instaphoogte auto zo’n 50 cm.

Kleine auto met hoge instap: dit zijn de voordelen

Een auto met hoge instap kent veel voordelen. Om achter het stuur plaats te nemen, hoef je niet of nauwelijks door je knieën te zakken zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld een lage sportauto. Bij een kleine auto met hoge instap schuif je als het ware zijwaarts op de bestuurdersstoel. Dat is vooral comfortabel als je bijvoorbeeld rugklachten hebt of op leeftijd bent en minder flexibel als vroeger.

Kleine auto met hoge instap: goed zicht op het verkeer

In een auto met hoge zit profiteer je ook van goed zicht op het verkeer. Als je kleine kinderen hebt, hoef je ook niet heel erg te bukken om een kinderzitje te plaatsen of veiligheidsgordel vast te klikken. Kortom: een kleine auto met hoge instap is zo gek nog niet. We geven je op willekeurige volgorde de volgende zeven voorbeelden van een kleine auto met hoge instap.

Fiat Panda

kleine auto met hoge instap

De Fiat Panda heeft een hoge zit. De instaphoogte bedraagt iets meer dan 60 cm. Extra praktisch is de Fiat Panda door zijn vijfdeurs carrosserie met grote achterklep. De Fiat Panda is uitgerust met een zuinige driecilinder benzinemotor met mild hybrid-technologie. Het vermogen bedraagt 51 kW (70 pk).

Bekijk de test van de Fiat Panda

Suzuki Ignis

kleine auto met hoge instap

De instaphoogte van de Suzuki Ignis bedraagt 60 cm. Hiermee is ook de Suzuki Ignis een kleine auto met hoge instap. Het design van de kleinste Suzuki is eigenzinnig. Het is in ieder geval geen dertien-in-een-dozijnontwerp. Volgens Suzuki biedt de Ignis verrassend veel binnenruimte. De hybride benzinemotor telt vier cilinders en komt tot 66 kW (90 pk).

Bekijk de test van de Suzuki Ignis

Toyota Aygo X

kleine auto met hoge instap

De Toyota Aygo is geen kleine auto met hoge instap, maar de Toyota Aygo X wél! Die letter X in de naam (spreek uit: cross) is dus belangrijk. Ook de Aygo X heeft een eigenzinnig design. Met grote wielen en uitgesproken wielkasten. In tegenstelling tot bijna elke andere nieuwe Toyota is de Aygo X geen hybrid. Toch is zijn driecilinder benzinemotor zuinig, belooft Toyota.

Lees de test van de Toyota Aygo X

Renault Captur

Een maatje groter dan de bovenstaande auto’s maar nog altijd compact is de Renault Captur. De instaphoogte bedraagt ongeveer 66 cm. De Renault Captur is leverbaar met de keuze uit verschillende benzinemotoren en is ook verkrijgbaar als hybrid en plug-in hybrid. Deze laatste uitvoering heeft een elektrische actieradius tot 50 km (WLTP).

Bekijk de test van de Renault Captur

Volkswagen T-Cross

kleine auto met hoge instap

Nog een voorbeeld is de Volkswagen T-Cross. De instaphoogte bedraagt 65 cm. De bagageruimte is 455 liter groot, volgens Volkswagen de meeste bagageruimte in zijn klasse. Verder krijg je vijf portieren waaronder een grote achterklep. Leverbaar met een 1.0 TSI driecilinder benzinemotor met minimaal 70 kW (95 pk).

Bekijk de test van de Volkswagen T-Cross

Citroën C3 Aircross

kleine auto met hoge instap

De instaphoogte van de Citroën C3 Aircross bedraagt 68 cm. Hiermee is het een kleine auto met hoge instap. Neem klein niet te letterlijk, want het interieur biedt een comfortabele zitplaats aan vier volwassen en als het moet zelfs vijf. De bagageruimte is 410 liter groot. Schuif de achterbank naar voren en je hebt zomaar 520 liter tot je beschikking!

Bekijk de test van de Citroën C3 Aircross

Opel Crossland

kleine auto met hoge instap

De Opel Crossland biedt een instaphoogte van 66 cm en is hiermee een kleine auto met hoge instap. Ook hier kan de achterbank verschoven worden zodat je óf meer bagageruimte óf meer beenruimte op de achterbank hebt. De bagageruimte bedraagt 410 liter en is uit te breiden tot een indrukwekkende 1.255 liter. Hoezo een ‘kleine’ auto met hoge instap?

Bekijk de test van de Opel Crossland