Autonieuws

Kia EV9 stukje goedkoper door kleinere batterij

oktober 24, 2024

Kia EV9 First Edition

De Kia EV9 met 76,1 kWh-batterij is leverbaar als First Edition. Deze beschikt over achterwielaandrijving, een vermogen van 160 kW (217 pk) en een maximale actieradius van 443 kilometer. Vanwege de 800V-technologie kan deze nieuwe batterijvariant onderweg 100 kilometer snelladen in ongeveer 6 minuten. De 10% tot 80% oplaadtijd kost onder normale omstandigheden en dankzij het maximale snellaadvermogen van 210 kW slechts 20 minuten.

Uitrusting First Edition

De First Edition is standaard onder meer voorzien van elektrisch verstel-, verwarm- en ventileerbare voorstoelen, parkeersensoren rondom, de Digital Key 2.0, LED-koplampen met intelligente bochtverlichting, een elektrisch bedienbare achterklep met handsfree functie, snelwegassistentie, dodehoekassistentie en vegan lederen stoelbekleding. Ook batterijverwarming inclusief preconditioning en de warmtepomp zijn standaard.

Kleuren en opties

Van buiten valt hij op met zijn 19 inch lichtmetalen velgen en deurgrepen met auto flush functie. Flare Red is de standaard kleur en de overige vijf exterieurkleuren zijn beschikbaar tegen een meerprijs van € 995,-. De nieuwe variant onderscheidt zich door zijn zwarte kunststof afwerking van de wielkastranden, dorpels en bumperelementen. Indien voorzien van de 99,8 kWh-accu zijn deze accenten uitgevoerd in hoogglans zwart.

En hij kost?

De First Edition van de EV9 met 76,1 kWh-batterij is per direct te bestellen bij de Kia-dealers. De vroeg bestelde auto’s worden vanaf april 2025 uitgeleverd. De First Edition is leverbaar vanaf 59.995 euro. Lease- en private lease prijzen worden op een later moment bekend gemaakt. Net als elke andere Kia wordt ook de nieuwe batterijvariant van de EV9 geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie.





Kia EV9 update