Autonieuws

Kek design voor vernieuwde Citroën Ami (2025)

oktober 15, 2024

Opgefrist front voor Citroën Ami

De vernieuwde Citroën Ami heeft een opgefrist front met scherpere lijnen en een vriendelijker uitstraling. Symmetrie blijft een belangrijk designelement van de Ami. Daardoor blijven de kosten laag en blijft het onderscheidende karakter van de Ami behouden. Bovendien verwijst de Ami met de nieuwe groeven in de spatborden rechtsvoor en linksachter subtiel naar de iconische 2CV.

De nieuwe Ami komt in 2025 ook in Nederland op de markt. Aan de aandrijflijn wordt niet gesleuteld. Reken dus op een actieradius van 75 kilometer volgens de WLTP-testnorm en een vanafprijs die start bij ongeveer 8.500 euro.

Citroën Ami 2025

Ami Buggy Vision

Citroën onthult ook de Ami Buggy Vision. Deze conceptauto is ontworpen voor avonturen in de buitenlucht. Met zijn stoere uiterlijk, open dak en stoere banden is deze elektrische stadsauto een perfecte metgezel voor watersporten en stranduitjes. Het voertuig heeft onder meer een patroon van een dambord op de wieldoppen en geometrische stickers op de carrosserie. Dankzij nieuwe zitkussens in de stijl van de Citroën Advanced Comfort biedt het interieur extra comfort en stijl.