Autonieuws

Jaguar TCS Racing onthult prototype van nieuwe Jaguar I-TYPE 7

oktober 23, 2024

Jaguar I-TYPE 7 in actie

De elektrische racer komt voor het eerst in actie tijdens de officiële testdagen op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia van 4 t/m 7 november 2024. Het prototype van de Jaguar I-TYPE 7 is dan te zien in een speciale uitmonstering als eerbetoon aan alle overwinningen van Jaguar TCS Racing in de Formule E tot nu toe.

Formule E-seizoen 2024/2025

Het Formule E-seizoen 2024/2025 markeert opnieuw een belangrijke stap voorwaarts. Vanaf komend seizoen zal worden gereden met de nieuwe Formule E-auto’s volgens de GEN3 Evo-reglementen. Met een nieuwe carrosserie, vierwielaandrijving voor kwalificatieduels en nieuwe Hankook iON-banden die 5 tot 10% meer grip bieden ten opzichte van de vorige banden, belooft het Formule E-kampioenschap sneller en spannender dan ooit te worden.

Symboliseert alle zestien overwinningen

De uitmonstering van het Jaguar I-TYPE 7 prototype symboliseert alle zestien overwinningen van Jaguar TCS Racing in de Formule E tot nu toe, met tekeningen van belangrijke bochten op de elf circuits waar deze overwinningen zijn behaald. Dit omvat de eerste overwinning tijdens de Rome E-Prix in 2019 en de memorabele één-twee finish bij de Monaco E-Prix in 2024. De definitieve versie van de Jaguar I-TYPE 7, waarmee Jaguar TCS Racing zal strijden in het Formule E-seizoen 2024/2025, wordt later onthuld.

De vier testdagen in Valencia omvatten ook een sessie met alleen vrouwelijke coureurs. De Jaguar TCS Racing-coureurs voor die sessie worden binnenkort bekendgemaakt.














Jaguar I-Type 7