Autonieuws

Hyundai Ioniq 6 volgens Euro NCAP de veiligste grote familieauto

januari 30, 2023

Euro NCAP

De onderscheiding volgt op de succesvolle botsproeven waaraan de Ioniq 6 afgelopen jaar door Euro NCAP werd onderworpen. Daarin behaalde de elektrische sedan 5 sterren en dat is de maximale score die een auto in deze onafhankelijke crashtest kan behalen. Daarmee mag de Koreaan zich Best in Class in de categorie Large Family Car noemen.

Beoordeling in vier categorieën

2022 was voor Euro NCAP het drukste jaar ooit. In totaal werden maar liefst 66 nieuwe personenauto’s getest. Auto’s die de veiligheidstest van Euro NCAP ondergaan, worden beoordeeld in vier categorieën: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, voetgangersbescherming en Safety Assist. Auto’s komen alleen in aanmerking voor het predicaat Best in Class op basis van hun beoordeling met standaard veiligheidsuitrusting. Extra beoordelingen op basis van optionele uitrusting zijn uitgesloten.

Maximale score

De nieuwe elektrische auto Hyundai blinkt uit in de categorieën bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto en Safety Assist. De veiligheid voor volwassenen in de auto krijgt van het Europese veiligheidsinstituut een score van 97 procent, goed voor de eerste plaats in deze categorie. En met een waardering van 87 procent – de maximale score op dit onderdeel – blijkt ook de veiligheid voor kinderen van 6 tot 10 jaar onovertroffen. Op het onderdeel Safety Assist scoort de Hyundai 90 procent. In de video hieronder zie je hoe de Ioniq 6 in het Euro NCAP-lab aan puin wordt gereden: