Autonieuws

Hyundai en General Motors gaan samenwerken

september 13, 2024

Memorandum of Understanding

Beide concerns hebben op vrijdag 13 september – als dat maar goed nieuws is – een memorandum van overeenstemming (Memorandum of Understanding – MoU) overeengekomen. De raamovereenkomst werd ondertekend door Euisun Chung, Executive Chair van Hyundai Motor Group, en Mary Barra, CEO van General Motors.

Doel van samenwerking

Het doel van de samenwerking is de kapitaaluitgaven te verminderen en de efficiëntie te vergroten. Daarbij het gaat om onder meer de productie van personen- en bedrijfsvoertuigen, verbrandingsmotoren en elektrische en waterstoftechnologieën. Ook gaan Hyundai en GM mogelijkheden onderzoeken om samen staal en grondstoffen voor EV-batterijen in te kopen.

Concurrentievermogen verbeteren

“Deze samenwerking stelt Hyundai en GM in staat kansen te evalueren om het concurrentievermogen in belangrijke markten en voertuigsegmenten te vergroten”, aldus Euisun Chung. “Door onze gecombineerde expertise en innovatieve technologieën kunnen we bovendien kosten besparen en meer klantwaarde bieden.”

Efficiëntere ontwikkeling van auto’s

Mary Barra voorspelt een efficiëntere ontwikkeling van auto’s: “GM en Hyundai hebben complementaire sterke punten en getalenteerde teams. Ons doel is om de schaal en creativiteit van beide bedrijven te benutten om sneller en efficiënter nog competitievere voertuigen aan klanten te leveren.”