Autonieuws

Hyundai deelt waterstoftechnologie met tram- en treinenfabrikant

september 23, 2024

Raamovereenkomst

Ken Ramírez, Executive Vice President en Head of Global Commercial Vehicle and Hydrogen Business bij Hyundai Motor Company, en Petr Novotný, CEO van Škoda Group, ondertekenden de raamovereenkomst tijdens de Korea-Tsjechische Business Summit in Praag.

Waterstofbedrijven

“Onze samenwerking met Škoda Group heeft tot doel de adoptie van waterstof te versnellen. Dit draagt bij aan de vooruitgang van de waterstoftechnologie en de koolstofneutraliteit op de wereldmarkten, inclusief de Tsjechische Republiek”, zegt Ken Ramírez. “Samen met Škoda Group streven we ernaar leiding te geven aan de snelgroeiende waterstofbedrijven door positieve synergiën te creëren tussen onze brandstofceltechnologie en de mobiliteitsproducten en -projecten van Škoda Group.”

Wereldwijde mobiliteitsecosysteem

Petr Novotný, CEO van Škoda Group, zegt: “Wij zijn van mening dat waterstof, naast energie-efficiënte oplossingen, een essentiële rol zal spelen bij het transformeren van mobiliteit voor een duurzamere toekomst. Onze samenwerking met Hyundai Motor Company heeft tot doel ons in staat te stellen over de nationale grenzen heen te kijken en bredere markten te verkennen waar deze technologieën een grotere impact kunnen hebben. Door samen te werken kunnen we innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen bieden aan het wereldwijde mobiliteitsecosysteem, waardoor schonere energie wordt bevorderd in de gebieden waar deze het meest nodig is.”

Waterstofbrandstofcelsystemen

Het memorandum omvat onderzoek naar de adoptie van waterstofbrandstofcelsystemen en -technologieën alsook onderzoek naar de adoptie van energie-efficiënte oplossingen voor mobiliteitsprojecten en -producten. Ook het verkennen van kansen voor het waterstofecosysteem en de waardeketen die verder gaan dan mobiliteit maakt deel uit van het onderzoek.

Waterstof cruciaal voor duurzame samenleving

Beide partijen delen de visie dat waterstof een belangrijke pijler vormt voor een duurzame samenleving, te beginnen met mobiliteit. Als onderdeel van het memorandum onderzoeken de partijen de mogelijkheid dat Hyundai zijn brandstofcelsysteem en -technologie deelt, wat zou bijdragen aan de versnelling van milieuvriendelijke mobiliteit op de mondiale markten waar Škoda Group actief is, inclusief de Tsjechische Republiek.

Hyundai Motor Company en Škoda Group voeren ook haalbaarheidsstudies uit voor brandstofcelsysteemtoepassingen voor uiteenlopende toepassingen buiten mobiliteit. Hyundai staat klaar om een cruciale rol te spelen bij het ondersteunen van de energietransitie, dankzij de uitgebreide wereldwijde expertise en inzichten in het exploiteren van verschillende waterstoftoepassingen in zowel de mobiliteits- als de energiesector.

Waterstofmaatschappij

Hyundai Motor Group zet zich in voor het opbouwen van een waterstofmaatschappij onder het bedrijfsmerk HTWO voor de waterstofwaardeketen, dat de activiteiten en dochterondernemingen van de Groep omvat. Dit maakt elke fase van de gehele waterstofwaardeketen mogelijk.

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) in Nošovice, sinds 2008 operationeel, heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 350.000 voertuigen. De fabriek was de grootste buitenlandse investering in Tsjechië. Bovendien wordt de productiefaciliteit beschouwd als een van de modernste autofabrieken in Europa.