Hyundai deelt toekomstplannen: meer dan alleen EV’s
Hybride upgrade
Hyundai is vastbesloten om hun hybride-technologie naar het volgende niveau te tillen. Ze lanceren in 2025 het vernieuwde TMED-II-systeem, dat de prestaties en zuinigheid van hun hybrides nog verder aanscherpt. Dat is niet alleen voor de compacte stadsauto’s; ook luxe merken zoals Genesis gaan mee in de hybride upgrade. Het doel? Tegen 2028 moeten er maar liefst 1,33 miljoen Hyundai-hybrides rondrijden, vooral in Noord-Amerika. Heel opvallend is deze beslissing niet, nu de vraag naar EV’s wat lijkt af te nemen in de VS en Europa.
Extended Range EV: de gulden middenweg
Om de afnemende vraag naar EV’s verder te compenseren, komt Hyundai met nog een slimme tussenoplossing: de Extended Range EV (EREV). Zie het als een superversie van een plug-in hybride. Deze auto’s hebben een groot accupakket voor elektrisch rijden, maar zijn ook uitgerust met een benzinemotor die stroom opwekt. Zo kun je zonder laadstress flinke afstanden elektrisch afleggen. Hyundai mikt op een actieradius van minimaal 900 kilometer. De productie van de eerste EREVs start in 2026 in Noord-Amerika. Overigens is het concept van een EV met range extender niets nieuws, maar het is nog niet echt op zo’n grote schaal toegepast.
EV’s voor iedereen
Uiteraard blijft Hyundai ook stevig inzetten op volledig elektrisch rijden. Het merk is van plan om tegen 2030 maar liefst 21 verschillende EV-modellen op de markt te brengen, van betaalbare instapmodellen tot luxueuze bolides en sportieve snelheidsduivels. De Ioniq line-up blijft het paradepaardje voor de elektrische modellen, terwijl Genesis zich op de premium markt stort. Er gaan zelfs geruchten dat de Hyundai N Vision 74 misschien in productie gaat. Tijdens de Investor Day zouden er kort beelden zijn getoond…
Productieboost: meer fabrieken, meer auto’s
Hyundai heeft grootse plannen om hun productiecapaciteit flink op te schroeven. Ze willen tegen 2030 maar liefst 5,55 miljoen auto’s per jaar verkopen, waarvan 2 miljoen volledig elektrisch. Nieuwe fabrieken in China, Indonesië en andere opkomende markten moeten dit mogelijk maken. Innovatieve productietechnieken moeten ervoor zorgen dat Hyundai sneller en efficiënter dan ooit kan bouwen.
Batterijen: kleiner, beter, veiliger
Op batterijgebied is Hyundai volop bezig met doorontwikkeling. Ze zetten in op nieuwe technologieën zoals solid-state en goedkopere NCM-batterijen om niet alleen de veiligheid te verbeteren, maar ook de levensduur te verlengen. Het doel? Goedkopere EV’s die langer meegaan, zonder in te boeten op prestaties.
Van software naar zelfrijdend: de SDV Pace Car komt eraan
Hyundai gaat ook de tech-kant op met software-gedreven voertuigen en autonome rijtechnologie. Midden 2026 komt de SDV Pace Car op de weg, volgepakt met AI, slimme functies en autonome rijopties. Hyundai wil niet alleen zelfrijdende auto’s bouwen, maar ook een platform bieden voor andere techbedrijven.
Waterstof blijft belangrijk
Hyundai blijft geloven in waterstof als de toekomst van groene energie en breidt hun HTWO-merk flink uit. Innovaties zoals de Waste-to-Hydrogen technologie en de HTWO Grid moeten waterstof toegankelijker maken voor allerlei sectoren, van transport tot industrie. Hyundai wil in 2045 volledig koolstofneutraal zijn, en waterstof speelt daarin een sleutelrol.
Investeren en groeien
Met een dikke investering van ruim 80 miljard euro de komende tien jaar zet Hyundai vol in op hun toekomstplannen. Van nieuwe technologieën tot slimme productielijnen, alles moet bijdragen aan een grotere marktpositie en meer winst.
Bekijk ook: TEST: Midden in de zomervakantie met de snelst ladende elektrische auto naar Zuid-Frankrijk