Autonieuws

Humor: Dacia geeft stoelverwarming gratis weg

januari 27, 2023

Geen fratsen bij Dacia

Dacia is toch een beetje het no-nonsens merk. Geen fratsen, what you see is what you get. Dat werpt zijn vruchten af, want de modellen van Dacia zijn niet aan te slepen, in het bijzonder de Sandero, Duster en nieuwe Jogger. De vraag naar deze modellen is extreem groot.

Gratis stoelverwarming, hoe zit dat?

Je krijgt bij Dacia simpelweg veel auto voor je geld. Stoelverwarming mag natuurlijk niet ontbreken. Daar heeft het merk het volgende op bedacht: gratis stoelverwarming. Iedereen die een van de drie Dacia-dealers in Londen, Manchester of Swansea bezoekt, krijgt van het verkooppersoneel een echte Dacia-kruik.














Dacia stoelverwarming




Dacia stoelverwarming, bijzonder effectief

Zo loop je alvast warm om in een nieuwe Sandero, Duster of Jogger te rijden, is het idee. Je kan het ook zien als gratis stoelverwarming, want er is geen effectievere methode dan een kruik vullen met kokend heet water. Daar heb je de hele rit plezier van.

Maandabonnement grote onzin

Luke Broad, de Britse woordvoerder van Dacia, ziet de kruik van Dacia ook een beetje als grappig statement tegen merken die stoelverwarming in de vorm van een maandabonnement aanbieden. Knipoog BMW. “Iemand vragen om extra te betalen om een af fabriek gemonteerde voorziening te activeren, is zeker niet Dacia. Wij geloven in eenvoud en bieden onze klanten technologie aan die het rijden gemakkelijker en comfortabeler maakt, met functies die bij de initiële prijs van een auto zijn inbegrepen.”

Vraagt BMW echt extra geld voor stoelverwarming?

Maar klopt het nu eigenlijk wel dat BMW maandelijks geld in rekening gaat brengen voor het activeren van de stoelverwarming? Ja en nee. BMW-eigenaren hoeven geen abonnement te betalen voor stoelverwarming of andere opties die bij aankoop zijn besteld. BMW-modellen besteld met stoelverwarming, hebben stoelverwarming, daar hoef je dus niet meer voor te betalen. Toch is er bij BMW wel wat aan het veranderen. Dat leggen we uit.

BMW ConnectedDrive Store

Het is wel mogelijk om het aanbod diensten in de auto uit te breiden via de BMW ConnectedDrive Store. Klanten kunnen zo proberen of ze bepaalde functies willen blijven gebruiken. Zodra de upgrade is uitgevoerd, betaalt de BMW-eigenaar alleen voor de extra functies op basis van hoeveel je ze wilt gebruiken.

Na te bestellen opties via de BMW ConnectedDrive Store zijn:

Wacht eens even, stoelverwarming!?

Je leest het inderdaad goed: in bovenstaande lijst staat toch echt stoelverwarming. Dus je kan wel betalen voor stoelverwarming? Dat klopt, maar dat is alleen van toepassing op nieuwe modellen met de nieuwste infotainmentsystemen. Met name de nieuwste modellen van BMW worden van alle systemen voorzien. Ook al vink je geen stoelverwarming aan op de optielijst, BMW installeert het systeem alsnog in de fabriek. Achteraf is het dus nog wel te activeren. Steeds meer autofabrikanten bewegen in deze richting om een auto direct van alle gemakken te voorzien, dat scheelt ook in de complexiteit van het productieproces, want het maakt alle auto’s eenvoudiger om te produceren. Volkswagen doet het ook met de Golf en ID-modellen. De kosten voor BMW-stoelverwarming zijn afhankelijk van de gekozen periode.

Kosten abonnement stoelverwarming* bij BMW

*Of de functie voor jou beschikbaar is, hangt af van de ingebouwde hardware in jouw BMW. Afhankelijk van de auto is deze al af fabriek gratis geïnstalleerd.

BMW abonnement stoelverwarming

Ik wil een Dacia met stoelverwarming

Nu is de kruik van Dacia uiteraard een leuke PR-stunt van Dacia UK. Uiteraard zijn ook Dacia-modellen met echte stoelverwarming te bestellen. Op een Sandero, Duster of Jogger kost je dat overigens 300 euro (alleen voorstoelen). Dan valt het prijsverschil met BMW toch best mee?

Dacia stoelverwarming