Autonieuws

Grote update voor Polestar 2: nu tot wel 635 km range!

januari 24, 2023

Jawel, de Polestar 2 krijgt een omvangrijke upgrade. Onder meer het front krijgt een ander design, maar de grootste aanpassingen vinden onderhuids plaats. De prestaties van de nieuwste versies van de Polestar 2 zijn aanzienlijk verbeterd door de geheel nieuwe elektromotoren, sterkere accu’s en de nieuwe aandrijving op de achterwielen, een primeur voor Polestar. Is dat even toevallig: Volvo deed onlangs hetzelfde

Verkoopcijfers Polestar 2

De Polestar 2 is een populaire elektrische auto. Hij verscheen in 2019. De productieteller stond eind 2022 al op ongeveer 100.000 exemplaren. Voor een EV bijzonder veel. Met deze omvangrijke upgrade hoopt Polestar de verkoopcijfers een extra grote impuls te geven.

Polestar 2 MY2024

Nieuwe aandrijflijnen en achterwielaandrijving

Alle versies van de nieuwe Polestar 2 zijn uitgerust met elektromotoren en omvormers van de nieuwste generatie. De Single motor-varianten zijn voortaan achterwielaangedreven en hebben een nieuw ontwikkelde permanentmagneetmotor en siliciumcarbide-omvormer. De nieuwe motor heeft een maximaal vermogen van 220 kW (voorheen 170 kW) en een hoog koppel (nu 490 Nm, was 330 Nm). De sprinttijd van 0-100 km/u is met 1,2 seconden teruggebracht tot 6,2 seconden.

Polestar 2 Dual Motor

De Dual motor-versie legt nu de nadruk op achterwielaandrijving. De nieuwe achtermotor is de primaire aandrijfbron. Hij krijgt ondersteuning van een nieuwe asynchrone motor op de vooras. Het systeemvermogen komt uit op 310 kW en 740 Nm (vergeleken met de oorspronkelijke 300 kW en 660 Nm). De Dual Motor-versie sprint voortaan van 0-100 km/u in 4,5 seconden. Om de efficiency verder te verhogen kan de voorste motor nu volledig worden uitgeschakeld wanneer deze niet nodig is.

Polestar 2 MY2024

Performance Pack

Met het optionele Performance Pack verhoogt Polestar het vermogen tot maximaal 350 kW. De Polestar 2 sprint dan van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden. Een aantal Long range Dual motor-uitvoeringen kan tegen meerprijs ook achteraf over-the-air worden voorzien van deze performance software-update, waarbij het vermogen, de prestaties en het rijplezier verder worden verhoogd. 

Polestar 2: opladen, accu’s en meer

Alle versies van de Polestar 2 zijn voorzien van verbeterde lithium-ionaccu’s. De nieuwe versies zijn niet alleen efficiënter en krachtiger, maar ook sneller op te laden. De Long range-versies hebben nu een 82 kWh-accu van CATL met 27 modules. De accu van de Standard range-varianten behoudt een capaciteit van 69 kWh met 24 modules en wordt nu geleverd door LG Chem.

Polestar 2 MY2024

Snelladen ook mogelijk?

De vernieuwde accu’s hebben een opnieuw ontworpen ontkoppelingsunit, aangepaste busbars en een verbeterde celchemie, waardoor snellere laadsnelheden mogelijk zijn. De Long range-accu kan geworden opgeladen met een snelheid tot 205 kW en de Standard range-accu tot 135 kW.

Actieradius Long Range Dual Motor

Dankzij alle upgrades is de actieradius van de Polestar 2 flink toegenomen, in het bijzonder van de Long range Dual motor-variant. De verwachte maximale actieradius van deze versie is voortaan 592 km WLTP, een aanzienlijke toename van 105 km. De Standard range Single motor-versie kan nu tot 518 km WLTP afleggen, een toename van 40 km. De Long range Single motor-variant heeft voortaan een maximaal bereik van 635 km WLTP, een toename van 84 km. Jawel: Polestar heeft de 600 km-grens gepasseerd.

Polestar 2 MY2024

Rijkere standaarduitrusting Polestar 2

De nieuwe Polestar 2 krijgt ook een rijkere standaarduitrusting mee. Denk hierbij aan Driver Awareness-functies zoals het Blind Spot Information System (BLIS) met stuurondersteuning, Cross Traffic Alert met remondersteuning, Rear Collision Warning and Mitigation, een 360-graden surround view-camera en automatisch dimmende buitenspiegels. Ook de draadloze telefoonoplader is voortaan standaard op alle uitvoeringen.

Prijzen Polestar 2 modeljaar 2024

De Polestar 2 modeljaar 2024 is nu online te bestellen. Het merk levert de eerste auto’s naar verwachting af in het derde kwartaal van 2023. De prijzen beginnen bij 51.200 euro. Operational lease is mogelijk vanaf 629 euro per maand, en private lease vanaf 744 euro per maand. De leasetarieven zijn op basis van een looptijd van 60 maanden en 10.000 km per jaar. Genoemd operationeel leasetarief is exclusief BTW en het private leasetarief is inclusief BTW.

Polestar 2













Polestar 2 MY2024