Autonieuws

Grote update voor bestelversie Volkswagen ID. Buzz

augustus 20, 2024

Meer power

Volkswagen heeft de ID. Buzz Cargo voorzien van een gloednieuwe elektromotor die maar liefst 60 kW (82 pk) meer levert dan voorheen: 210 kW (286 pk) i.p.v. 150 kW (204 pk). Het koppel stijgt ook: naar 560 Nm. Wat betekent dit in de praktijk? Simpel: meer laadvermogen en een hoger trekvermogen. Je kunt nu tot 750 kg aan vracht meenemen, en het maximale trekgewicht is gestegen naar 1.200 kg. Minder belangrijk: de topsnelheid neemt toe van 145 km/u naar 160 km/u.

Efficiëntie

De elektromotor van de vernieuwde ID. Buzz Cargo is geen onbekende. We zagen ‘m al eerder in andere Volkswagen-modellen, zoals de vernieuwde ID.4. Deze motor niet niet alleen krachtiger, maar ook efficiënter in energieverbruik. Met de nieuwe, grotere accu van 79 kWh (in plaats van 77 kWh) kun je nu een afstand van 459 kilometer afleggen met de ID Buzz Cargo. Laden gaat een stuk sneller: in slechts 30 minuten laad je de accu van 10% naar 80%, dankzij een verhoogde laadcapaciteit van 185 kW.

Meer tech

De vernieuwde ID. Buzz Cargo is voorzien van een geüpdatet infotainmentsysteem met een 33 cm touchscreen. De stemassistent maakt gebruik van ChatGPT, waardoor het mogelijk is om via spraak de temperatuur aan te passen, het volume te regelen en vragen te stellen. Op het gebied van veiligheid zijn Lane Assist, verkeersbordherkenning met snelheidsassistent en een voorbereiding voor een alcoholslot nu standaard aanwezig.

Wat kost de Volkswagen ID. Buzz Cargo?

De vernieuwde ID. Buzz Cargo is beschikbaar vanaf 43.500 euro exclusief BTW voor de Economy Edition. De Cargo-variant begint bij 50.300 euro, terwijl de Bulli Edition verkrijgbaar is vanaf 49.990 euro.

Lees ook: Wegenwacht kiest voor Volkswagen ID. Buzz Cargo

Bekijk ook: