Autonieuws

Golf GTI: dit kost de laatste gepeperde Golf

augustus 2, 2024

De laatste traditionele Golf GTI?

Over de toekomst van de Golf is nog weinig bekend. Volkswagen-baas Thomas Schäfer heeft al gehint op een mogelijke ID.Golf, die we rond 2026 kunnen verwachten. De letters ‘ID’ suggereren dat de volgende Golf elektrisch aangedreven zal zijn. Dit betekent dat de nu vernieuwde Golf GTI waarschijnlijk de laatste nieuwe benzine-GTI is die we ooit zullen zien.

Minder dan 6 seconden

Als dit inderdaad de laatste Golf GTI op benzine is, sluit Volkswagen het hoofdstuk in stijl af. Onder de motorkap van de vernieuwde Golf GTI ligt een 2.0 TSI turbobenzinemotor die 195 kW (265 pk) levert, 20 pk meer dan het pre-facelift model. De krachten gaan via een zeventraps DSG-transmissie naar de voorwielen. De Duitse hot hatch sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 5,9 seconden, met een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Een waardige finale voor de iconische GTI.

Veel spulletjes

De nieuwe Golf GTI heeft een stevige prijs maar is standaard voorzien van een hoop leuke spulletjes, zoals donker getinte ramen, 3-zone Climatronic airconditioning, verwarmde stoelen en stuur, Keyless Access en geavanceerde rijassistentiesystemen zoals Travel Assist. Het ‘Discover Media’ infotainmentsysteem met 32,8 cm touchscreen en ChatGP-integratie zijn ook aanwezig. Binnenin vind je ook sportstoelen – met uiteraard een ruitpatroon – een zwarte dakhemel en een lederen sportstuur met rode stiksels.

Aan de buitenkant herken je het vernieuwde model uiteraard aan de iconische rode streepje in de grille, samen met 17-inch lichtmetalen velgen, sportieve bumpers en IQ.Light matrix led-koplampen. De GTI-look wordt afgemaakt door de honingraatgrille en opvallende dakspoiler. Prijzen beginnen zoals gezegd bij 61.990 euro. De eerste exemplaren worden vanaf september geleverd.