Autonieuws

Gevonden, de droomauto van jouw beste vriend

februari 15, 2023

Elektrische tweezitter uit China

Voor 10.450 euro kan jij de eigenaar worden van deze Lingzhida N-Light M4. Het betreft een elektrische tweezitter uit China, een zogeheten micrco car. Dat is het nieuwe woord voor een brommobiel. Het is een antwoord op de Opel Rocks-e, met als USP’s een veel rijkere uitrusting.

Brommobiel

De topsnelheid is zoals je mag verwachten bij een ‘brommobiel’ afgeregeld op 45 km/u. Op een volle lading stroom kan je 60 tot 100 kilometer rijden. De batterij is 6 tot 8 uur volledig op te laden via een 220V stopcontact.

Zelfs met airco en touchscreen

De prijs van 10.450 euro is best scherp, helemaal gezien de uitrusting van het model. Want de 2,35 meter lange Lingzhida N-Light M4 heeft airco, een achteruitrijcamera, geluidsinstallatie met Bluetooth-verbinding, een touchscreen en zelfs een panoramadak.































Diverse kleuren mogelijk, ook roze

Je kunt hem krijgen in diverse kleuren, van wit en oranje tot zelfs roze. Het is momenteel een van de goedkoopste micro cars met een rijke uitrusting. Ook fijn, je betaalt geen bijtelling, geen BPM en geen wegenbelasting en je mag er ook met een leeftijd van 16 jaar al in rijden.

Alternatieven

Deze roze Lingzhida N-Light M4 staat overigens te koop bij Net-Cars. Steeds meer bedrijven ontwikkelen zogeheten micro cars. Opel is met de Rocks-e niet de enige. Andere spelers zijn Canto, Biro, Eli Zero, Carver en de City Transformer CT-1. Die laatste mag zelfs op de snelweg rijden. In City Mode is de topsnelheid van dit voertuig beperkt op 45 km/u, maar in Performance Mode haalt dit compacte elektrische voertuig een top van 90 km/u.