Autonieuws Fun

Gespot: een Honda Civic CRX uit 1985

augustus 16, 2024

Met een combinatie van betrouwbare techniek, een laag gewicht en sportieve rijeigenschappen is de Honda Civic CRX al sinds introductie populair bij wie op zoek is naar een betaalbare sportieve auto. Niet voor niets was de tweede generatie slechts een evolutie van de eerste. Daarna zette de del Sol het succes nog even voort, zij het met een heel ander soort carrosserie. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende Honda CRX-modellen.

Honda Civic CRX is zeldzaam geworden

Ook in Nederland waren de Honda Civic CRX-modellen best populair, maar het model heeft inmiddels wel de youngtimer- of zelfs oldtimerleeftijd bereikt. Ook hebben lang niet alle exemplaren hun veelal jonge, sportieve bestuurders overleefd. Kortom, als je anno 2024 nog een Honda CRX tegenkomt in het Nederlandse verkeer, is dat iets bijzonders. Soms heb je geluk. Eerder dit jaar zagen we er nog een van de tweede generatie en nu is het eerste model aan de beurt.







Het gespotte exemplaar

In het Noord-Hollandse dorp Blokker zagen wij deze Honda Civic CRX 1.5 uit 1985. Het is dus een vrij vroeg exemplaar. De auto is sinds 2020 in Nederland. Althans, dat is wat de RDW aangeeft. Het bijzondere is dat de auto toch echt een kenteken uit 1994 heeft. Wie kan ons uitleggen hoe dat zit? Net zoals bijna alle andere overgebleven Honda CRX’ is ook dit exemplaar niet meer helemaal in originele staat, maar gelukkig valt de customizing reuze mee. Afgezien van de afbladderende coating op het paneel boven de grille staat hij er bovendien nog heel mooi en netjes bij.