Autonieuws

Gaat Toyota weer saaie auto’s bouwen? ‘No more boring cars’ Toyota-topman Akio Toyoda stopt ermee

januari 26, 2023

Per 1 april, en dat is geen grapje

Met ingang van 1 april 2023 treedt Akio Toyoda af als President, Member of the Board of Directors (Representative Director), Operating Officer en als Chief Executive Officer. Toyota verlaten doet Toyoda niet. Hij is per 1 april – geen grapje – de nieuwe Chairman of the Board of Directors (Representative Director).

Opvolger Akio Toyoda

Wie vult dan de functies van Akio Toyoda in? Dat worden twee personen. Takeshi Uchiyamada wordt Member of the Board of Directors (Representative Director) en Koji Sato schuift naar voren als Operating Officer, President en Chief Executive Officer. Een gelukje: Koji Sato is net als Akio Toyoda een enorme autoliefhebber. Dus dat is goed nieuws voor de autofans.

Over Koji Sato

Koji Sato werd geboren op 19 oktober 1969. Hij studeerde in maart 1992 af aan de Waseda University met een bachelordiploma in werktuigbouwkunde en trad in april van hetzelfde jaar in dienst bij Toyota Motor Corporation (TMC). In januari 2016 werd Sato-san benoemd tot hoofdingenieur van Lexus International Co. In april 2017 werd hij gepromoveerd tot uitvoerend algemeen directeur en kreeg hij de leiding over Lexus International Co. In januari 2019 werd hij uitvoerend vice-president van Lexus International Co.

Koji Sato

Een hoop promoties

In januari 2020 promoveerde hij tot operational officer en werd hij president van Lexus International Co. In september 2020 volgde de benoeming tot president van GAZOO Racing Company. Tot slot: in januari 2021 promoveerde hij tot operating officer en chief branding officer. Met het terugtreden van Toyoda maakt Koji Sato opnieuw een mooie stap.

No more boring cars?

Maar eh Sato, wel het motto van Toyoda in leven houden hè!? “No more boring cars”, nu niet en in de toekomst ook niet. Alvast bedankt! Maar dat komt vast goed. Aan Toyoda in ieder geval de volgende boodschap: Dōmo arigatō. Want dankzij hem zijn auto’s als de GR Yaris, GR Corolla, GR86 en de GR Supra (ook met handbak) gerealiseerd. Met hulp van Koji Sato overigens, dus ergens hebben we het gevoel dat het wel goed zit.