Autonieuws Interview

Ford Kuga alleen nog als plug-in hybrid leverbaar

september 19, 2022

“Maar liefst 90 procent van de kopers van een Ford Kuga kozen uiteindelijk al voor een Kuga Plug-in Hybrid. De stekkerversie was dus al ontzettend in trek bij het koperspubliek”, zegt de woordvoerder van Ford Nederland in gesprek met AutoRAI.nl.

Trekgewicht Ford Kuga Plug-in Hybrid

Maar er is nog een reden waarom Ford Nederland afscheid heeft genomen van de Kuga met 150 pk sterke 1.5 EcoBoost-benzinemotor. “Toen we net begonnen met de nieuwe Kuga was de 1.5 EcoBoost nog in het voordeel ten opzichte van de plug-in hybride door een hoger trekgewicht. De 1.5 EcoBoost mocht 1.500 kilogram geremd trekken, wat interessant is voor bezitters van een caravan. Maar kort na de marktintroductie in 2019 hebben we maximale trekgewicht van de Kuga Plug-in Hybrid verhoogd van 1.200 naar 1.500 kilogram.”

Andere redenen

Reden genoeg dus voor Ford Nederland om de Kuga alleen nog als plug-in hybride aan te bieden. De verschillen tussen de 1.5 EcoBoost en de stekkervariant werden simpelweg te klein. “Daarnaast biedt de PHEV met een systeemvermogen van 225 pk meer kracht, kan hij in theorie extreem zuinig rijden en was er sprake van een fors BPM-verschil.”

Ford Kuga Plug-in Hybrid

Flink verschil in BPM

Dat BPM-verschil wordt duidelijk als we een prijslijst van mei 2022 erbij halen. Daaruit valt op te maken dat je voor een Kuga 1.5 EcoBoost ongeveer 7.500 euro BPM betaalde en voor een plug-in hybride slechts 528 euro. Het prijsverschil tussen een ST-Line 1.5 EcoBoost of Kuga Plug-in Hybrid ST-Line was ongeveer 1.500 euro. “Dat heeft ons doen besluiten om de conventionele benzineversie niet langer te voeren in Nederland en de Kuga enkel als plug-in hybride aan te bieden”, concludeert de woordvoerder.

Prijzen Ford Kuga Plug-in Hybrid (3 oktober 2022)