Autonieuws

Flinke updates voor Citroën C4 en C4 X

oktober 16, 2024

Fris design Citroën C4 en C4 X

De voorzijde van de C4 en C4 X is vernieuwd en toont het nieuwe logo van Citroën. Het merk heeft het design van beide modellen vereenvoudigd en gestroomlijnd. Behalve het front zijn ook de zijpanelen vernieuwd. De achterzijde van de C4 is ook opnieuw ontworpen. Nieuwe kleurenopties, waaronder Manhattan Green en Mercury Grey, voegen extra verfijning toe aan het exterieur van de Citroën C4 en C4 X.

Interieur

Het interieur van de Citroën C4 en C4 X biedt meer comfort dankzij de vernieuwde Citroën Advanced Comfort-stoelen. Ook nieuw zijn een digitaal 7-inch instrumentenpaneel en een 10-inch touchscreen. Uiteraard hebben de modellen ook standaard Citroën Advanced Comfort-wielophanging.

Aandrijflijnen

Citroën zet in op betaalbare elektrificatie. De nieuwe C4 en C4 X zijn niet alleen beschikbaar met 100% elektrische aandrijving, maar ook als nieuwe Hybrid 100- en Hybrid 136-varianten. Deze Hybrid-versies bieden een brandstofbesparing van tot wel 20%, op papier uiteraard.

De volledig elektrische varianten, de ë-C4 en de ë-C4 X, zijn met V2L (Vehicle-to-Load) ook een mobiele energiebron, want via een optionele aansluiting (te verkrijgen als accessoire) zijn elektrische apparaten buiten de auto ook te voeden met energie uit de batterij van de auto.

Rijhulpsystemen

Er zijn tot wel twintig rijhulpsystemen (ADAS), waaronder Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning en optioneel Highway Driver Assist. De C4 en C4 X ondersteunen ook draadloze smartphone-integratie via Apple Carplay en Android Auto en spraakgestuurde assistentie via ‘Hello Citroën’.






























































Citroën C4