Autonieuws

Fiat Panda al 44 jaar jong

juli 5, 2024

Wie kent hem niet, zou je bijna zeggen. De eerste Fiat Panda, hoekig van vorm en eenvoudig van opzet. Ook fameus om zijn binnenruimte en die vernuftige achterbank, waarvan je in een handomdraai een bed of reiswieg maakte. Het huidige model, hoog met de kenmerkende kleine achterste zijruiten en de fraaie dakrails, draait ook al weer heel wat jaar mee en zal dat blijven doen wat Fiat betreft.










Flinke update voor Fiat Panda

Want kijk maar eens naar deze update van de Fiat Panda. Nieuw zijn het kleurenaanbod, de interieuraankleding, het stuurwiel en het digitale dashboard. De Panda krijgt talrijke elektronische veiligheidssystemen en een fraai centraal bedieningsdisplay. De uitrusting is uitgebreid en met een prijs vanaf 19.470 euro is het de meeste betaalbare vijfzitter in het A-segment.

Oh, de Pandina!!

Nieuw is de stoere Pandina-uitvoering, die in de plaats komt van de Panda Cross. Daarmee val je lekker op. De skidplate met gaten onder aan de voorbumper en de gele spiegelkappen trekken absoluut de aandacht. In 1980 werd de tv-spot voor de Fiat Panda afgesloten met de pay-off: in een Fiat Panda blijf je lachen. De Pandina zal bij velen zeker een glimlach opleveren. Je rijdt er in vanaf 21.970 euro.

Nieuwste rijhulp- en veiligheidssystemen

De standaarduitrusting van de Fiat Panda City, de instapversie, is uitgebreid met rijhulp- en veiligheidssystemen als Advanced Emergency Braking, Intelligent Speed Assist, Lane Keeping Assist, Verkeersbordherkenning en Drowsy Driver Detection.













Uitrusting Fiat Panda City

De Fiat Panda City heeft verder onder meer een 5-inch touchscreen, digitale radio met o.a. Bluetooth, parkeersensoren achter, cruise control, handmatig bediende airconditioning, elektrisch bedienbare ramen voor, elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels, een digitaal instrumentarium, vijf zitplaatsen en zes airbags.

Pandina-uitvoering

De Pandina uitvoering heeft het robuuste uiterlijk zoals dat bekend is van de voorgaande Panda Cross met contrasterende carrosseriedelen, extra beschermdelen en zwarte dakrails. De standaarduitrusting aanvullend op die van de Panda City zijn de 15-inch wielen, grootlichtassistent, lichtsensor, led-dagrijverlichting en een 7-inch touchscreen met connectiviteit via Apple CarPlay en Android Auto.