Autonieuws

Fastned verwelkomt meer vakantiegangers: meer Nederlanders met EV op reis

augustus 1, 2024

Frankrijk

Vooral Frankrijk blijkt een populaire bestemming voor Nederlandse reizigers met een EV, met een stijging van maar liefst 46,5% aan laadsessies. Fastned speelt in op de groeiende trend door drie nieuwe snellaadstations te openen langs drukbezochte vakantieroutes. Vakantiegangers kunnen nu laden bij station de Guer aan de N24 bij Rennes, station de Puiseux Pontoise aan de A15 ten noorden van Parijs en in België langs de E314 bij Maasmechelen.

Meer ontspannen

Fastned lanceert daarnaast een zomercampagne om vakantiegangers te helpen hun reis zo ontspannen mogelijk te maken. In de Fastned-app deelt Fastned tips, spelletjes voor op de achterbank en reisadvies om van de reis zelf een plezierige ervaring te maken. Ook staan hier de locaties van de driehonderd Fastned-laadstations en 150.000 andere laadstations in Europa.

Commercieel directeur Lieke Duijmelings zegt: “We zien dit jaar weer meer gezinnen voor het eerst met hun elektrische auto op vakantie gaan. We willen mensen die dat van tevoren spannend vinden, laten zien dat op vakantie gaan met een elektrische auto juist heel goed kan. Sterker nog, bij een lange reis maken de laadstops je reis meer ontspannen.”

Lees ook: TEST: Midden in de zomervakantie met een EV naar Zuid-Frankrijk in 2023 (VIDEO)