Autonieuws

Elektrische hot hatch: dit kost de Volkswagen ID.3 GTX Performance

augustus 16, 2024

Lekker rap

Daar is ‘ie dan: de ‘GTI’ van de ID.3-familie! Volkswagen laat de naam GTI nog even in de kast voor hun elektrische modellen en komt daarom met het GTX-label op de proppen. Met een 240 kW (326 pk) sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft is de ID.3 GTX Performance geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. In 5,7 seconden schiet hij van 0 naar 100 km/u. Zijn topsnelheid bedraagt 200 km/u. Dankzij een 79 kWh-accu heeft hij een flinke actieradius: 595 kilometer. Bij een snellader kan hij met 185 kW laadkracht overweg. In een halfuurtje laad je ‘m weer op tot 80%.

Onderstel

Door een laag zwaartepunt en een uitgebalanceerd onderstel, voelt de auto volgens het Duitse merk wendbaar en stabiel aan. Het onderstel is sportief afgesteld, compleet met multilink achteras en grote lichtmetalen velgen. Met het Dynamic Chassis Control (DCC) kun je zelf bepalen hoe de auto reageert, of je nu sportief wilt rijden of liever wat comfortabeler onderweg bent.

Sportief design

De sportieve ID.3 is aangekleed met alle leuke spulletjes die Volkswagen in huis heeft. Zwarte 20-inch velgen, een sportieve bumper en led-matrixverlichting zijn standaard aanwezig, evenals luxe sportstoelen en een strak afgewerkt interieur, met rode stiksels en andere sportieve GTX-accenten.

Wat kost de ID.3 GTX Performance?

Volkswagen vraagt 51.990 euro voor hun eerste elektrische hot hatch. De eerste leveringen beginnen in september.

Bekijk ook: