Autonieuws

Een daktent voor je Porsche 911, dat kan gewoon

februari 8, 2023

Daktent voor Porsche 911, wat kost dat?

Als Nederlanders heb je natuurlijk direct een vraag. Wat kost de daktent van Porsche? Komt ie: 5.216 euro. Flink wat euro’s dus, maar dan kan je wel een avontuurlijke dag afsluiten in de Porsche daktent. Bij een Porsche 911 Cabrio of Targa is dat natuurlijk niet mogelijk. Het moet wel een 911 met vast dak zijn.

Wie wil, kan ook door het dakraam naar boven kijken. Naast dit Skyview gedoopte dakraam beschikt de daktent over twee zijramen. Deze kunnen volledig worden geopend voor ventilatie en ’s nachts met een hor en een extra verduistering worden gesloten. Tijdens de reis is de 2-persoons tent veilig opgeborgen in een aerodynamisch gevormde hard shell koffer.

Beperk je snelheid!

De daktent van Porsche is universeel en dus geschikt voor verschillende modellen. Voor de Porsche-modellen Taycan Sport Turismo, Taycan Cross Turismo, Macan en Cayenne SUV geldt een maximale belasting bij stilstand van circa 190 kilogram. Voor de Porsche 911, Panamera, Taycan Sport Limousine en Cayenne Coupé is dat ongeveer 140 kilogram. In alle gevallen bedraagt de maximum snelheid met gemonteerde daktent 130 km/u.

Daktent Porsche ontworpen in Weissach

De daktent van Porsche is in het Weissach ontwerpcentrum ontworpen. De hard shell koffer is verkrijgbaar in de kleurencombinaties zwart/lichtgrijs of zwart/donkergrijs. De all-season tent bestaat uit een ademende katoenmix, waterdichte ritssluitingen en een extra regenhoes voor het ingangsluik. De zijwanden zijn een bijzondere blikvanger. Ze verwijzen naar de legendarische flyline van de 911 en zijn ook bedrukt met het opschrift ‘PORSCHE’. Een comfortabel matras van polyschuim is inbegrepen.

Hoe werkt de daktent?

De Porsche daktent wordt voor de reis op het basis dakdraagsysteem bevestigt en kan extra worden beveiligd met de diefstalbeveiliging. Op de vakantiebestemming kan hij dan in een paar eenvoudige stappen worden opgezet. Na het openen van de twee vergrendelbare veiligheidslussen wordt de hard shell koffer iets opgetild en – ondersteund door 2 gasveren – uitgeklapt. Daarna kan het voetgedeelte van de ondervloer worden uitgeklapt en gestabiliseerd met behulp van de geïntegreerde telescopische ladder. Vervolgens hoeft de al uitgevouwen tent alleen nog maar in model gebracht en met 4 veerstangen gespannen te worden.