Autonieuws

Dit moet je betalen voor een MG Cyberster

september 27, 2024

MG Cyberster

Met opvallende vleugeldeuren en een elektrisch bedienbare stoffen kap, die in 15 seconden opent en sluit tijdens het rijden tot een snelheid van 48 km/u, mag je de MG Cyberster gerust indrukwekkend noemen. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de Trophy Extended Range en GT?

MG Cyberster Trophy Extended Range

De achterwielaangedreven Cyberster Trophy Extended Range is te bestellen vanaf  65.490 euro. Deze uitvoering heeft een elektrische aandrijflijn met een vermogen van 250 kW (340 pk) en 475 Nm koppel. Daarmee accelereert hij in slechts 5 seconden van 0 naar 100 km/u.

MG Cyberster GT

Het topmodel is de tweemotorige vierwielaangedreven Cyberster GT, verkrijgbaar vanaf 69.990 euro. Met een vermogen van 375 kW (510 pk) en een koppel van 725 Nm is dit de krachtigste auto in de 100-jarige geschiedenis van MG.

MG Cyberster

Uitrusting

De Cyberster is standaard uitgerust met Brembo-remmen en beschikt over drie standen van regeneratief remmen. Dankzij de mogelijkheid om tot 144 kW te DC-snelladen, kan de accu in slechts 38 minuten van 10% naar 80% worden opgeladen. De 77 kWh-accu in zowel de Trophy Extended Range als de GT zorgt voor een rijbereik van 507 km (WLTP) voor de Trophy Extended Range. De GT haalt 443 kilometer op een volle lading stroom (WLTP).

Interieur MG Cyberster

Het interieur biedt onder andere in zes richtingen elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen met geheugenfunctie en elektrische lendensteun. Ook het standaard verwarmde stuurwiel is in 4 richtingen verstelbaar om de perfecte zitpositie te vinden.

Centraal in het interieur bevindt zich een omhullende cockpit met drie schermen: een 10,25-inch display voor de bestuurder, geflankeerd door twee 7-inch schermen. De middenconsole heeft een apart kleurenscherm voor de bediening van de tweezone-klimaatregeling. Daarnaast omvat het uitgebreide infotainmentsysteem Android Auto, Apple CarPlay, een Bose-geluidssysteem met 8 luidsprekers, DAB-radio en spraakherkenning. Een 360° parkeercamera en dubbele USB-poorten zijn standaard aanwezig.

Praktische snufjes zijn er in de vorm van een centrale armsteun met opbergruimte, sfeerverlichting, opbergruimte voor zonnebrillen, zonnekleppen met geïntegreerde spiegels en verlichting en een 12-voltaansluiting. De bagageruimte van 249 liter is praktisch voor een lang weekend.

MG Cyberster - interieur

Kleuren

Naast het multifunctionele stuurwiel vallen ook de metalen sportpedalen en de lederen/Dinamica-stoelen op. Die zijn tegen meerprijs verkrijgbaar in zwart met rode accenten of in het grijs. Voor het exterieur zijn zes lakkleuren beschikbaar: Ivory White, Andes Grey, Cosmic Silver, Diamond Red, Inca Yellow en Mystic Teal. Hij is ook leverbaar met een in rood uitgevoerde stoffen kap.

Garantie

De geheel nieuwe MG Cyberster is vanaf nu te bestellen en de eerste exemplaren arriveren medio oktober bij de Nederlandse MG-dealers. Beide uitvoeringen zijn zeer rijk uitgerust waardoor de optielijst compact is gebleven. De Cyberster Trophy Extended Range is leverbaar met een Leather Style / Dinamica interieurpakket in de kleuren Red of Grey, voor de meerprijs van 1.000 euro. Beide uitvoeringen zijn tegen een meerprijs van eveneens 1.000 euro ook te bestellen met een rood dak. Zoals bij alle MG-modellen is standaard 7 jaar tot 150.000 km garantie inbegrepen.