Autonieuws

Dit is de nieuwe MINI John Cooper Works met 231 pk!

oktober 23, 2024

Prestaties MINI John Cooper Works

Voor de aandrijving van de nieuwe MINI John Cooper Works-modellen zorgt een viercilinder TwinPower Turbo benzinemotor met twee liter cilinderinhoud. Het blok produceert 170 kW (231 pk) met maximaal 380 Nm aan koppel. Hierdoor sprint de hatchback in 6,1 seconden en de cabrio in 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De hatch haalt een topsnelheid van 250 km/u en de cabrio 245 km/u. Rappe MINI’s dus!

Transmissie

Je schakelt met een automatische transmissie met dubbele koppeling. Met behulp van de twee schakelpaddles links en rechts van het stuur kan je zelf het schakelmoment bepalen. De specifieke wielophanginginstellingen garanderen volgens MINI een Go-Kart gevoel. Het remsysteem heeft remklauwen in de kleur Chili Red met JCW-logo.

Design MINI John Cooper Works

De grote achthoekige grille in hoogglans zwart met het driekleurige John Cooper Works logo en de brede luchtinlaten domineren de voorkant van de nieuwe JCW-modellen. Voor een optimale motortemperatuurregeling en verbeterde aerodynamica zijn er extra luchtinlaten met verticale rode reflectoren. Rode of zwarte bonnet stripes op de motorkap met een zwart MINI logo zijn optioneel verkrijgbaar.

MINI LED-koplampen met horizontale, specifieke JCW dagrijverlichting zorgen voor een onderscheidend uiterlijk. De achterkant wordt gekenmerkt door de aerodynamisch gevormde achterspoiler en de zwarte achterdiffuser. De centraal geplaatste uitlaat verklapt dat het om een JCW gaat. De wielen hebben een diameter van 17- of 18-inch.

Kleuren

De nieuwe MINI John Cooper Works is verkrijgbaar in elf carrosseriekleuren. Een contrasterend dak en spiegelkappen in de kleuren Chili Red of Jetblack zijn optioneel verkrijgbaar. Voor de JCW Cabrio is ook een exclusieve exterieurkleur Copper Grey beschikbaar. Het cabriodak is verkrijgbaar in zwart of met een contrasterende grijze Union Jack-print. Het dak klapt in slechts 18 seconden volledig in bij snelheden tot 30 km/u. Met een schakelaar kan het cabriodak 40 cm worden geopend, zoals een schuif/kanteldak. De windbeschermer vermindert ongewenste luchtturbulentie en windgeruis tijdens het rijden en kan eenvoudig achter de bestuurders- en passagiersstoelen worden vergrendeld.

Geweven oppervlak

Uiteraard oogt ook het interieur lekker sportief. Opvallend is een geweven oppervlak op het dashboard met zwart-rode patroon. De auto’s hebben ook standaard een Harman Kardon audiosysteem. Een JCW sportstuur, een OLED-display en de typische MINI togglebar maken het feest compleet.

Marktintroductie en prijzen

De nieuwe MINI John Cooper Works hatchback en cabrio komen in het eerste kwartaal van 2024 op de Nederlandse markt. De hatchback heeft een consumentenadviesprijs van 53.490 euro. Voor de cabrio betaal je minimaal 59.490 euro.


MINI John Cooper Works