Formule 1

Dit is de nieuwe F1-coureur van Alpine: Jack Doohan

augustus 23, 2024

Jack wie?

Wie is Jack Doohan, vraag je? Hij is de zoon van Mick Doohan, een vijfvoudige wereldkampioen 500 cc motorracen. Maar Jack heeft zijn eigen sporen verdiend op vier wielen en niet zo’n beetje ook. Hij is het eerste lid van de Alpine Academy dat een vast racezitje krijgt. Na een succesvolle carrière als junior in internationale eenzitterklassen, was hij de afgelopen twee jaar al reserverijder voor het Alpine-team.

Hoogepunt

In de Formule 2 blonk hij uit, met een bijzonder hoogtepunt tijdens de Hongaarse Grand Prix van 2023, waar hij alles en iedereen achter zich liet en alles won – van poleposition tot de snelste ronde. Nu is het tijd voor het echte werk. Hij gaat racen naast de inmiddels ervaren Pierre Gasly. Jack kan niet wachten om zijn handschoenen definitief aan te trekken: “De stap naar een fulltime racezitje in 2025 is een droom die uitkomt. Het vertrouwen van het team betekent veel voor me en ik ben er helemaal klaar voor om keihard te werken en alles te geven. Dit is een bijzonder moment voor mijn familie en mij en ik ben enorm dankbaar voor iedereen die me heeft gesteund.”

Ook teambaas Oliver Oakes is in zijn nopjes met deze frisse aanwinst: “We zijn ontzettend blij dat Jack nu de kans krijgt om zijn talent in de Formule 1 te laten zien. Hij brengt de perfecte mix van jong enthousiasme en ervaring mee en we kijken ernaar uit om samen met hem en Pierre het team naar nieuwe hoogten te stuwen.”