Autonieuws

Dit is de duurste Opel Rocks-e van Nederland

februari 15, 2023

Opel Rocks-e, vanaf 8.499 euro

In november 2022 verscheen er op deze website al een artikel over absurde prijzen voor de Opel Rocks-e. De 45 km/u snelle elektrische ‘citycar’ (brommobiel) kost nieuw slechts 8.499 euro en de topversie (Tekno of Klub) krijg je al voor 9.299 euro mee naar huis. Wie nu koopt, krijgt hem in juni 2023. Officiële Opel-dealers houden vast aan deze prijzen, maar het zijn vooral andere bedrijven die hoofdprijzen vragen.

Duizenden euro’s verschil

Een rondje langs de bekende occasionportals maakt al snel duidelijk dat bedrijven de prijzen stevig verhogen. We komen de volgende prijzen tegen: 9.995 euro, 11.495 euro en zelfs 12.995 euro. Dat is respectievelijk een paar honderd tot een paar duizend euro meer ten opzichte van de consumentenadviesprijs van Opel. Het staat bedrijven natuurlijk vrij om te vragen wat ze willen, maar de vraag is of de consument het ook daadwerkelijk gaat betalen.

Opel Rocks-e JVK Special Edition

Opel Rocks-e ‘JVK Special Edition’

De duurste Opel Rocks-e van Nederland staat bij Janssen van Kouwen Automotive in Amsterdam. Die hebben zelfs een Rocks-e ‘JVK Special Edition’ staan. Prijskaartje? 14.995 euro. Dat is bijna 6.000 euro meer dan een normale Tekno-variant. Wat je voor die extra euro’s krijgt? Een in matzwart gespoten Rocks-e met lichtmetalen wielen en… Nee, dat was het. Alleen een andere kleur en lichtmetalen wielen. Toegegeven, het ziet er stoer uit.



















Diverse artikelen Opel Rocks-e

Op AutoRAI.nl is de Rocks-e al diverse keren voorbij gekomen. We reden hem in de vorm van duurtest op het platteland, gingen uitgebreid in op het kostenplaatje en schreven een verslag over het dagelijks leven met een Rocks-e. Zo krijg je een goed beeld van deze elektrische ‘citycar’ van Opel, die technisch gelijk is aan de Citroën Ami. Fiat komt op termijn met de Topolino. In feite is dat een Rocks-e en Ami met Fiat-logo’s. Zo maken diverse merken binnen Stellantis gebruik van het model.