Autonieuws

Digibeten laten de nieuwe NIO EL7 beter staan

februari 1, 2023

NIO EL7, ET7 en ET5

NIO breidt zijn modellengamma snel uit in Europa en ook in Nederland. Na de ET7 sedan is het nu de beurt aan de EL7, een forse SUV. Een ET5 – een maatje kleiner ten opzichte van de ET7 – volgt later in 2023. De EL7 heeft een geremd trekgewicht van maximaal 2.000 kg. De elektrisch inklapbare trekhaak met Trailer Mode is onderdeel van de standaarduitrusting.

Aandrijflijn NIO EL7

De 4.912 mm lange NIO EL7 heeft een Dual-Motor Smart AWD aandrijflijn met voor een 180 kW permanente magneetmotor en achter een 300 kW inductiemotor voor een gecombineerd vermogen van 480 kW (653 pk) en een maximumkoppel van 850 Nm. Het rijbereik komt uit op 513 kilometer (WLTP) indien de koper kiest voor een 100 kWh-accupakket en 20-inch velgen). NIO levert ook een 75 kWh batterij. In sport+ modus sprint de SUV van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden.

NIO EL7

Interieur NIO EL7

Het interieur van de EL7 heeft grote overeenkomsten met de ET7. Strak en clean dus en veel ruimte voor grote displays. NIO zet vol in op tech. Van voorzieningen als een ultralange-afstands hogeresolutie LiDAR, zeven 8MP hoge-resolutie camera’s, vier 3MP lichtgevoelige camera’s, een ADMS (Advanced Driver Monitoring System), vijf millimeter-golf radars, 12 ultrasone sensoren, GPS, IMU, en HOD gaat het hard van techies dan ook vast sneller kloppen.

Bagageruimte

De EL7 heeft ook de AI-assistent NOMI, een 7.1.4 soundsystem met Dolby Atmos panoramische geluidstechnologie, een 12,8-inch Amoled centraal bedieningsscherm, AR- en VR-technologie en Smart Air Suspension. De bagageruimte heeft een maximumvolume van 658 liter. Met de achterbank neergeklapt, heeft de bagageruimte een diepte tot 1.880 mm.

NIO EL7

Abonnement of kopen

De eerste drie kopers van de NIO EL7 hebben gekozen voor het NIO Subcription abonnementsmodel. Hierbij zijn onderhoud, reparatie, verzekering, afschrijving én winterbanden meegenomen. In combinatie met NIO Subscription kan de klant altijd gebruik maken van de batterijwisseltechniek. De batterij wisselen kan in een zogeheten NIO Power Swap Stations. In Nederland zijn al meerdere stations operationeel.

De auto op een normale manier kopen is ook geen probleem. De auto kost 76.900 euro, exclusief batterij maar wel met abonnement. Inclusief batterij is de EL7 te rijden vanaf 88.900 euro. Er is keuze uit drie verschillende interieurthema’s, 21-inch lichtmetalen wielen en zeven carrosserielakken.


NIO EL7


NIO EL7


NIO EL7