Autonieuws

Deze brute Nederlandse Parijs-Dakar-truck is nu een camper die je kunt huren

september 6, 2022

Camper huren

We schrijven steeds vaker over campers. Waarom? Simpel, Nederlanders hebben steeds meer interesse in deze rijdende hotelkamers. Uit onderzoek blijkt dat er de afgelopen jaren 40.000 campers bij zijn gekomen in ons land en dat nu ook jongeren en jonge gezinnen massaal hun weg vinden naar een camper. Mensen kopen niet alleen vaker een camper, ook huren is erg populair.

Parijs-Dakar

Zoveel mensen, zoveel wensen. Niet iedereen zit te wachten op een beige Hymer. Wie een avontuurlijke vakantie wil mét een camper, kan op Camptoo – een soort Airbnb voor campers – de bruutste camper van Nederland huren. We hebben het hier over een MAN-truck uit 2001, die negen jaar dienst heeft gedaan als service-truck van het KTM-rallyteam in onder andere de Parijs-Dakar-rally. De vrachtwagen is inmiddels omgebouwd en voorzien van alle luxe gemakken, die je ook aantreft in een traditionele camper.

Zandstormen in Mauritanië

Zo zorgen een douche, toilet, 3-pits kooktoestel, 2 (!) koelkasten en een groot bed voor een aangename vakantie-ervaring, of je nou op een keurige ANWB-camping staat of onderaan de voet van een gletsjer. De camper kan alle omstandigheden aan. In zijn vorige leven heeft hij namelijk ook de barre kou rond de Noordkaap en zandstormen in Mauritanië moeiteloos overleeft. Mocht je per ongeluk op de camping over een caravan heen rijden en over de kop slaan – geen zorgen: de truck is voorzien van een rolkooi.










Zelfvoorzienend

Het expeditie-DNA zit nog diep geworteld in de camper. Ook als je geen elektra op de camping is of al je campinggaz gasbusjes leeg zijn, kun je nog gewoon een warme douche pakken en ’s avonds het licht aan doen. De camper is namelijk zelfvoorzienend. Op het dak liggen zonnepanelen en de ongebruikte opgewekte stroom wordt opgeslagen in accu’s. Bovendien zijn er twee dieseltanks, waar in totaal 800 liter brandstof in gaat.

Vier slaapplekken

De camper heeft in totaal zes zitplaatsen, waarvan twee in de cabine van de truck voorzien zijn van gordels en vier in de leefunit. Tussen de cabine van de truck en de leefunit zit een doorgang, dus je hoeft in de winter niet in de kou eerst om de truck heen te lopen als je achter het stuur wil kruipen. Van de zithoek kan eenvoudig een tweede tweepersoonsbed worden gemaakt. In totaal zijn er dus vier slaapplekken.

De robuuste camper staat in de provincie Groningen in het dorpje Vriescheloo te huur, maar er kleeft wel een nadeel aan de truck: het is een… truck. Kortom: je hebt een vrachtwagenrijbewijs nodig om hem te mogen besturen.   

Bekijk ook: