Autonieuws

Deze 650 pk sterke Chevrolet Camaro is gemaakt van carbon fiber

februari 6, 2023

General Motors LT4

De Camaro die Finale Speed heeft aangepakt is er eentje uit 1969. De motor is vervangen voor een 659 pk sterke V8 LT4 motor van GM. Het vermogen wordt uiteraard naar de achterwielen gestuurd. Schakelen mag de bestuurder zelf. De ECU is vernieuwd, net als de kabelboom. Ook is er een sperdifferentieel met nieuwe assen.

Carbon fiber

Een oude Camero met flink veel vermogen zien we wel vaker. Een Camero met een koets die volledig uit koolstofvezel is vervaardigd is echter vrij uniek. Finale Speed heeft de carbonkoets geen kleurtje gegeven, alleen een laagje blanke lak. Zo kun je het ultra lichte én sterke materiaal altijd bewonderen. De auto staat op 18-inch wielen, met daarachter geventileerde en geperforeerde remschijven.

Interieur

Aan het oude interieur van de Camaro moest volgens de Amerikaanse tuner ook wat gebeuren. Het bedrijf voegde een rolkooi toe en een modern audiosysteem, een paar lederen bekleden stoelen en een alcantara bekleed dashboard. Het stuur is nog lekker retro, net als het analoge instrumentarium.