Autonieuws

Defender en Rode Kruis: 70 jaar partners in noodhulp

augustus 1, 2024

70 jaar

Al sinds 1954 staan Defenders aan de zijde van het Rode Kruis, klaar om hulp te bieden in de moeilijkste situaties. Dit jaar markeert 70 jaar sinds dat eerste model, speciaal omgebouwd tot mobiele apotheek, in gebruik werd genomen. De Defender, een directe afstammeling van de oorspronkelijke Land Rover Series 1, heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in talloze reddingsmissies.

Innovatie in Italië

Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, introduceert Defender een innovatief project in Italië, waar het Rode Kruis 160 jaar geleden werd opgericht. Het Italiaanse Rode Kruis ontvangt een speciaal uitgeruste Defender 130, compleet met satellietcommunicatieapparatuur. Dankzij de satellietschotel op het dak kunnen hulpverleners communiceren zonder afhankelijk te zijn van mobiele netwerken, die vaak uitvallen tijdens rampen. Met deze technologie kan het Rode Kruis effectief coördineren en hulp bieden, zelfs in de zwaarste omstandigheden.

Wereldwijde impact

Het partnerschap tussen Defender en het Rode Kruis heeft in de afgelopen zeven decennia meer dan twee miljoen mensen geholpen in meer dan vijftig landen. Mark Cameron, Managing Director van Defender, benadrukt het belang van deze samenwerking: “Wat begon in de woestijnen van Dubai en de bossen van Kenia in 1954, is nu een integraal onderdeel van onze missie. Samen bieden we essentiële hulp aan de mensheid, vaak wanneer de wegen ophouden en de omstandigheden het zwaarst zijn.”

Internationale projecten

Defender neemt dit jaar deel aan verschillende vieringen en fondsenwervingsacties om het partnerschap met het Rode Kruis te ondersteunen. Van Nepal tot Australië, van Zwitserland tot Marokko, de impact van deze samenwerking is wereldwijd voelbaar. In Nepal helpen Defenders kwetsbare gemeenschappen zich voor te bereiden op natuurrampen. In Australië ondersteunen ze lokale hulpteams in rampgevoelige gebieden. In Zwitserland helpen ze bij de training van speurhonden en in Marokko zijn ze cruciaal bij rampenbestrijding.