Autonieuws

De standaardisering van autobeveiliging: Het belang van SERMI-certificering

september 23, 2024

In een tijdperk waarin beveiliging centraal staat, dient zich een nieuwe verplichting aan. Bedrijven die zich bezighouden met beveiligingsaspecten van voertuigen, denk aan componenten zoals sleutels, contactsloten, deursloten en de elektronische controle unit (ECU), moeten vanaf 1 april 2024 een formele certificering hebben. Het pad naar deze certificering loopt via Kiwa, conform de SERMI-richtlijn.

SERMI heeft betrekking op verschillende bedrijfstypen, van onafhankelijke auto- en schadeherstelbedrijven (de zogenaamde Independent Operators (IO) tot bedrijven die op afstand technische diensten verlenen, de Remote Service Suppliers (RSS). De bedrijven moeten niet alleen een certificaat voor hun bedrijf behalen, maar ook voor ten minste één van hun medewerkers.

Deze stap benadrukt de toewijding van de branche aan transparantie en betrouwbaarheid. Voor autobezitters betekent dit extra zekerheid. Wanneer ze hun voertuig voor onderhoud of reparatie overdragen aan een SERMI-gecertificeerd bedrijf, kunnen ze dit doen met het volste vertrouwen dat zowel hun auto als de daarbij behorende technische informatie in veilige handen is.

Overweegt u SERMI-certificering voor voertuigbeveiliging? Kiwa, met jarenlange ervaring als betrokken certificatie-instelling, biedt de oplossing. Als geaccrediteerde inspectie-instantie voor SERMI maakt Kiwa werken aan voertuigbeveiliging eenvoudiger, voordeliger, sneller en zorgeloos. Met één inlog bij alle fabrikanten, directe toegang tot diverse voertuigfabrikanten, snellere certificeringsdoorlooptijden en een vijfjarige gecertificeerde periode.