Autonieuws

De Nissan X-Trail N-Trek is dol op modder en dit kost hij

juni 24, 2024

Nissan X-Trail N-Trek

De X-Trail is op zichzelf al een stoere verschijning, maar de N-Trek voegt daar een flinke scheut avontuur aan toe. De karakteristieke V-motion grille van Nissan heeft een stoere make-over gekregen: in plaats van het gebruikelijke chroom, is hij nu zwart geverfd. Voor de skidplates, zowel voor als achter, heeft Nissan de verfkwast in een pot ‘Gunmetal’ gedoopt. De buitenspiegels zijn, net als de grille, in stijlvol zwart uitgevoerd. Als kers op de taart heeft de voorbumper een upgrade gekregen met gloednieuwe LED-mistlampen.

Nieuwe kleuren

Om zijn avontuurlijke karakter te benadrukken, komt de X-Trail N-Trek in een reeks ruige metallic lakkleuren zoals Solid Grey en Champagne Silver. Voor wie een vleugje luxe wil, zijn er ook parelmoerlakken beschikbaar, waaronder Pearl White, Diamond Black en Ceramic Grey. Wie nog een stapje verder wil gaan: sommige kleuren zijn verkrijgbaar in een two-tone kleurstelling met een zwart dak.

Waterafstotende bekleding

De X-Trail N-Trek is uitgerust om de wildernis te trotseren. De stoelen zijn bekleed met waterafstotende bekleding, perfect voor avonturiers die niet bang zijn om met hun SUV in de modder te spelen. Deze bekleding maakt het schoonmaken een fluitje van een cent na een dag vol natte en uitdagende omstandigheden. Daarnaast levert Nissan een accessoirepakket met rubberen vloermatten en een omkeerbare bodemplaat voor de kofferbak.

e-Power

De Nissan X-Trail N-Trek is verkrijgbaar met een e-POWER-aandrijflijn in combinatie met een e-4ORCE-vierwielaandrijvingssysteem. Een driecilinder turbomotor fungeert als generator, die stroom stuurt naar de elektromotor(en). Dankzij deze technologie biedt de aandrijflijn alle voordelen van een elektrische aandrijflijn en het typische rijgedrag van een batterij-elektrische auto zonder dat de auto opgeladen dient te worden.

Prijzen

De nieuwe Nissan X-Trail N-Trek is nu te bestellen vanaf 57.190 euro. Voor de e-4ORCE 4WD uitvoering starten de prijzen bij 61.390 euro. De N-Trek is ook verkrijgbaar met 7 zitplaatsen; daarvan beginnen de prijzen bij 62.590 euro. De hele prijslijst staat hier.