Achtergrond Autonieuws

De mini-monstertruck van Opel: dit is de Opel Rocks e-Xtreme – AutoRAI TV

augustus 21, 2024

‘Jij ontwerpt het, wij bouwen het’

Onder het motto ‘Jij ontwerpt het, wij bouwen het’, riep Opel in 2023 online het publiek op om een te gekke Opel Rocks Electric te ontwerpen. De winnaar zou Opel dan daadwerkelijk gaan bouwen. En zo geschiedde. Het ontwerp van de Opel Rocks e-Xtreme won en dus werd het voertuig echt gebouwd. Rebecca Reinermann, Vice President Marketing van Opel: “De Rocks e-Xtreme is een unieke en bijzonder coole versie van onze Rocks Electric die zijn oorsprong vindt in een designwedstrijd.”

OPEL BOUWT MINI-MONSTERTRUCK: Opel Rocks e-Xtreme – AutoRAI TV

Ontwerp van Lukas Wenzhöfer

De Rocks e-Xtreme is ontworpen door Lukas Wenzhöfer, student Industrieel Ontwerp. Hij had als doel om van de wendbare, volledig elektrische vierwieler een terreinauto met wauw-factor te maken. “De terreincapaciteiten staan voor het gevoel van vrijheid om elke bestemming te bereiken, terwijl de verhoogde sportiviteit extra rijplezier belooft. Elektrische mobiliteit is daarmee meer dan alleen een verstandige oplossing,” legt Wenzhöfer uit.

Opel Rocks e-XTREME

Met 3D-printer

De ingenieurs van Opel hebben het voertuig echt gebouwd. Dat nam enkele maanden in beslag. Het ontwerpteam wilde bij het bouwen van het unieke exemplaar zo dicht mogelijk bij het 3D-model blijven. Karakteristieke elementen zijn onder meer uitstekende wielen voor een brede en veilige uitstraling, dubbele wieldraagarmen aan de voorkant en een felgele rolbeugel. De Opel Vizor is eveneens opnieuw geïnterpreteerd met led-koplampen en een Opel-logo geaccentueerd in turquoise. Om het gewicht laag te houden en de prestaties van de elektromotor te ondersteunen zijn de Vizor en de spatborden geproduceerd met een 3D-printer.

Achtervleugel van Opel Vectra GTS V8

Een ander niet te missen hoogtepunt is de prominente achtervleugel van carbon. Dat is de originele vleugel van de Vectra GTS V8, die nu het embleem ‘e-XTREME’ en het serienummer ‘001’ draagt.

Opel Rocks e-XTREME