Autonieuws

De lelijkste Lamborghini-replica ooit staat te koop in Nederland

augustus 12, 2022

Replica

Over het algemeen zijn wij geen fans van replica’s. Doordat ze gebaseerd zijn op de basis van een andere auto, kloppen de verhoudingen bijna nooit. Toch zijn er ook uitzonderingen. Neem bijvoorbeeld deze Bugatti Chiron-replica, gecreëerd in een krakkemikkig schuurtje in Vietnam, door een stel handige jongens zonder professioneel gereedschap. Een geslaagd project, als je het ons vraagt.

Lamborghini Aventador

Dat het vaak mis gaat met replica’s, bewijst de ‘Lamborghini Aventador’ die in Almelo te koop staat. Het autobedrijf dat de ‘Lambo’ verkoopt omschrijft de auto dan ook als een ‘aparte Toyota Supra 3.0 i Turbo met een Lamborghini Aventador bodykit’. Apart is het geval zeker.

De Toyota Supra is overduidelijk van een bodykit voorzien, maar de lijnen van een Lamborghini Aventador zien we er niet in. Vooral de neuspartij heeft weinig overeenkomsten met een Aventador. De (neppe) luchtinlaten onderaan de voorbumper zijn de enige elementen die wat doen denken aan een Aventador.

Prachtig gedaan

Volgens de verkoper zien we het totaal verkeerd. In de advertentie omschrijft hij het project als “prachtig gedaan met een uitstraling van een €200.000 euro auto!”. Inflatie drijft de prijzen van auto’s stevig op, maar dit gaat ons wat ver. Ben jij het eens met de verkoper en zie jij jezelf wel rijden in deze “Toyota Supra 3.0i Turbo Lamborghini Aventador Bodykit’? Voor slechts 15.500 euro kun je hem ophalen in Almelo. Dat scheelt je toch mooi 184.500 euro. De advertentie vind je HIER.

Bekijk ook:

Foto’s: Marktplaats