Autonieuws

Cupra Born VZ: een elektrische hot hatch voor 50 mille

juli 4, 2024

Aandrijflijn en prestaties Cupra Born VZ

De Cupra Born VZ heeft een elektromotor met een vermogen van 240 kW (326 pk) en een indrukwekkend koppel van 545 Nm. De acceleratie van 0-100 km/u kost slechts 5,6 seconden, terwijl de topsnelheid is begrensd op 200 km/u. Instelbare, adaptieve schokdempers (DCC) heeft de auto ook, evenals sportstabilisatoren en 20-inch lichtmetalen velgen.

Actieradius

De Born VZ heeft een 79 kWh accupakket met een maximale range 593 km (WLTP). Snelladen kan met maximaal 185 kW. Daarmee duurt het laden van het accupakket van 5-80% onder ideale omstandigheden 26 minuten. In ruim 8 minuten is 100 kilometer extra actieradius te ‘tanken’. 

Interieur Cupra Born VZ

Om het sportieve DNA van de auto perfect te ervaren, heeft de Born VZ standaard extra sportieve Cup-kuipstoelen met een verlaagde zitpositie, Dinamica-bekleding en elektrisch instelbare lendensteunen. Ook het multifunctionele en verwarmde sportstuur met regeneratie-paddels draagt bij aan het sportieve gevoel. Daarbij heeft de Born VZ ook donker getinte zijramen achter en een donkere achterruit, automatische airco met twee klimaatzones, slimme led-sfeerverlichting (dashboard en voorportieren), een multimedia-/navigatiesysteem met 12,9-inch/33 cm touchscreen, draadloze smartphone-integratie (Apple CarPlay en Android Auto) en parkeersensoren voor en achter.

Een CUPRA Born VZ, een elektrische hot hatch, staat 's nachts geparkeerd op een geplaveide ondergrond, met de skyline van de stad en verlichte gebouwen op de achtergrond.

VZ Pack

Cupra levert ook een VZ Pack. Highlights van dit pakket zijn onder meer het panoramadak, een head-up display met Augmented Reality, het high-end Sennheiser audiosysteem met tien speakers en subwoofer, inparkeerhulp met geheugenfunctie (Trained Parking), een 360-gradencamera, parkeersensoren rondom en alle rijassistentiesystemen. Ter introductie is dit VZ Pack tijdelijk leverbaar voor een meerprijs van slechts 1.995 euro.

De sportieve Cupra Born VZ is nu te bestellen vanaf 49.990 euro. Vanaf medio augustus is het sportieve topmodel te rijden in Nederland.


Een groene CUPRA Born VZ elektrische hot hatch staat 's nachts geparkeerd op een natte ondergrond met stadsgebouwen op de achtergrond.


Het interieur van een CUPRA Born VZ met twee zwarte sportstoelen en een verlicht stadsbeeld dat 's nachts door de ramen zichtbaar is, wat de allure van deze elektrische hot hatch benadrukt.


Een CUPRA Born VZ, een elektrische hot hatch, staat 's nachts geparkeerd op een geplaveide ondergrond, met de skyline van de stad en verlichte gebouwen op de achtergrond.


Close-up van het linkervoorwiel van een CUPRA Born VZ met een modern, geometrisch ontwerp op een betegeld oppervlak verlicht door rode verlichting. De elektrische hot hatch levert indrukwekkende prestaties van 50 mille en heeft een donkergroene kleur.


Een groene elektrische hot hatch rijdt 's nachts door een geplaveide straat, verlicht door stadslichten en langs winkelpuien.


Het interieur van een CUPRA Born VZ bij nacht, met een met logo versierd stuur, een digitaal instrumentenpaneel en een display op de middenconsole met navigatie- en muziekbediening. Deze elektrische hot hatch biedt een blik op twee personen buiten de auto.