Autonieuws

Citroën C5 Aircross goedkoper en altijd geëlektrificeerd

september 20, 2024

Focus op elektrisch en hybride

Vanaf oktober rollen alleen nog geëlektrificeerde versies van de C5 Aircross van de band. Dat betekent dat je altijd kiest voor een hybride of plug-in hybride motor. De mild-hybride Hybrid 136 ë-DCS6-motor neemt de plek als instapper in van de 130 PureTech-benzinemotor die het veld moet ruimen. De Plug-in Hybrid 180 ë-EAT8 en Plug-in Hybrid 225 ë-EAT8 bieden meer vermogen en kunnen zo’n 65 kilometer elektrisch rijden.

Twee versies: Plus en Max

De Citroën C5 Aircross wordt nu enkel nog geleverd in de uitvoeringen Plus en Max. Deze uitvoeringen zijn goed gevuld met technologie en comfort. De PLUS-variant is al uitgerust met extra’s zoals Citroëns befaamde Advanced Comfort Seats, een 10-inch touchscreen met navigatie en ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto én een achteruitrijcamera die 180° zicht biedt. Bovendien heb je standaard verwarmde voorstoelen en een luchtkwaliteitsbewakingssysteem.

De Max-uitvoering heeft alle toeters en bellen aan boord: elektrisch verstelbare stoelen, bekleed met een combinatie van stof en alcantara en rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control en dodehoekassistent. Het design is wat stoerder door zwarte dakrails en 18-inch Pulsar-velgen.

Prijzen en beschikbaarheid

De vanafprijs voor de C5 Aircross Hybrid ligt een paar tientjes lager dan voorheen: 39.070 euro. De Plug-in Hybrid 180 is er vanaf 40.390 euro, terwijl je eerder ruim 44 mille kwijt was voor de PHEV. De vernieuwde C5 Aircross is per direct te bestellen.

Bekijk ook: Citroën C5 Aircross (2024) Review – Welke moet je hebben: Benzine, Mild-Hybride of PHEV?