Autonieuws

Citroën C5 Aircross Concept is zo goed als klaar voor productie

oktober 15, 2024

Citroën C5 Aircross Concept is 4,65 meter lang

De productieversie van de Citroën C5 Aircross Concept belooft ultiem comfort en ruimte voor gezinnen. Met een lengte van 4,65 meter biedt de SUV veel binnenruimte voor vijf personen. Het design van de C5 Aircross Concept is sterk gericht op aerodynamische prestaties. Dit resulteert in een elektrische actieradius die ongeveer 30 kilometer groter is (op snelwegen) dan die van het huidige model.

STLA Medium

De Citroën C5 Aircross Concept maakt gebruik van het STLA Medium-platform van Stellantis, dat geschikt is voor verschillende aandrijfvormen, van traditionele verbrandingsmotoren tot hybride- en 100% elektrische opties. Dit biedt flexibiliteit voor de uiteenlopende klantbehoeften op verschillende markten. Reken in de productieversie op een 1.2 Turbo Hybrid eDCT zestrapsautomaat, 1.6 Turbo Plug-in Hybrid eDTC zeventrapsautomaat, Electric 156kW 73kWh en Electric 156kW 83kWh. Ook een elektrische versie met 97 kWh batterij lijkt voor de hand liggend.

Welness

Het interieur van de C5 Aircross Concept is ontworpen als een ‘wellness’-ruimte, waarin vijf passagiers in alle rust kunnen reizen. Met zijn geavanceerde connectiviteit en de serene rijervaring die de C5 Aircoss Concept biedt, is dit de ideale SUV voor gezinnen die comfort én functionaliteit wensen.





























Citroën C5 Aircross Concept