Autonieuws

Chris en Julie hebben een moddervette Nissan Ariya e-4ORCE!

februari 8, 2023

Nissan Ariya aangepast door Arctic Trucks

Arctic Trucks is gespecialiseerd in het ombouwen van SUV’s naar expeditievoertuigen. In samenwerking met Nissan is deze te gekke Nissan Ariya e-4ORCE ontwikkeld. De wielophanging werd verhoogd om plaats te kunnen bieden aan extreem grote banden. Ook heeft de auto een luchtpompsysteem om lucht uit de 39-inch banden te laten of om ze juist weer op te pompen. Ook de wielkasten zijn verbreed.

Aandrijflijn nog volledig standaard

De vorm van de Nissan Ariya is zoveel mogelijk behouden. Ook de batterij-elektrische aandrijflijn is niet aangepast. Wel heeft de auto vierwielaandrijving, door Nissan e-4ORCE gedoopt.

39-inch BF Goodrich-banden

Chris Ramsey, Pole to Pole EV Expedition Leader, zegt: “Een van de dingen die ten grondslag liggen aan alle avonturen die we doen, is dat we een standaardproductie-EV nemen en ernaar streven minimale wijzigingen aan te brengen om duidelijk de echte, dagelijkse capaciteiten te demonstreren, ongeacht waar je ermee rijdt. We hebben de ophanging aangepast en de wielkasten verbreed, zodat we kunnen profiteren van het stabiele platform en de ondersteuning van de 39-inch BF Goodrich-banden Ik heb er zin in om achter het stuur te kruipen.”

Eat my dust! Eat my snow! Of Eat my rocks!

Als zelfverklaarde koffieliefhebber krijgt Chris de beschikking over een speciaal geïntegreerde espressomachine met een flinke voorraad duurzame koffie. De route van de Noordpool naar de Zuidpool is maar liefst 27.000 kilometer lang. De Nissan Ariya komt daarbij in aanraking met ijsvelden, diepe sneeuw, bergbeklimmingen en woestijnduinen. Afhankelijk van locatie is het dus Eat my dust! Eat my snow! Of Eat my rocks! De rit start in maart 2023.

Hoe wordt de Nissan Ariya opgeladen?

En hoe gaat Nissan de Ariya de auto dan opladen? Simpel! Dankzij een draagbare, hernieuwbare energie-eenheid is het mogelijk om de Ariya in de poolgebieden op te laden. Het versleepbare prototype omvat een compacte, lichtgewicht windturbine en zonnepanelen die profiteren van harde wind en lange uren daglicht om de batterij van de elektrische auto op te laden wanneer Chris en Julie stoppen om uit te rusten.

Nog nooit eerder geprobeerd

Julie Ramsey, bijrijder van de Pole to Pole expidition, zegt: “De planning en voorbereiding van Pole to Pole is de afgelopen vier jaar zo’n groot deel van ons leven geweest, dus ik kijk er echt naar uit om de expeditie in maart van start te laten gaan. We doen iets dat nog nooit eerder is geprobeerd.”

Het avontuur van Chris en Julie is te volgen op deze speciale website.

















































Nissan Ariya (2023) Review – Premiumgevoel in een Nissan – AutoRAI TV