Autonieuws Bedrijfswagens

BYD E-VALI is een 100% elektrische lichte bedrijfswagen

september 16, 2024

Uniek design en veel ruimte

De BYD E-VALI onderscheidt zich niet alleen door zijn opvallende design, maar ook door zijn extra grote laadcapaciteit, tot 17,9 m3 voor het model van 4,25 ton, met een groot laadvermogen van 1.450 kg (afhankelijk van gekozen variant). Daarnaast is er het gemak van een schuifdeur, wijd te openen achterdeuren en opklapbare stoelen om de ruimte te maximaliseren. De stahoogte in de laadruimte is hoog genoeg zodat de bestuurder niet hoeft te bukken bij instappen, waardoor de fysieke belasting bij het in- en uitladen van de lading nog verder wordt verminderd. Daarnaast is directe toegang tot de laadruimte via een deur in de scheidingswand van de cabine mogelijk voor meer veiligheid en comfort.

Interieur BYD E-VALI

Het interieur heeft een hightech uitstraling, met zaken als een modern instrumentenpaneel en een groot touchscreen. Verder oogt alles lekker opgeruimd. Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard aanwezig. Updates worden automatisch Over The Air (OTA) naar het voertuig verzonden. Daarnaast is er de bijbehorende BYD App, die een groot aantal functies en functionaliteiten op afstand biedt voor het monitoren van de voertuigstatus. Het dashboard heeft vloeiende contouren en is volgens de makers zo ontworpen dat de bedieningselementen binnen handbereik zijn. In de console zijn verschillende functies geïntegreerd, zoals het draadloos opladen van mobiele telefoons en bekerhouders.


BYD E-VALI

























Multifunctioneel stuurwiel

Elektrisch verstelbare stoelen behoren tot de standaarduitrusting en zijn ergonomisch ontworpen om het in- en uitstappen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook een multifunctioneel stuurwiel is standaard. Voor extra comfort is de BYD E-VALI uitgerust met een handig inklapbaar tafeltje dat netjes is weggewerkt in de middenconsole, een koelbox, bekerhouders en een overvloed aan handige opbergvakken, evenals diverse USB-poorten.

Rijhulpsystemen

De BYD E-VALI biedt standaard een scala aan ADAS-systemen. Zo zijn Adaptive Cruise Control & Intelligent Cruise Control, Forward Collision Warning, Rear Cross Traffic Alert, Automatic Emergency Braking, Lane Departure Assist, Blind Spot Detection, Comfort Stop, Rollover Control System, Hill Decent Control, Indirect Driver Fatigue Management en Hill Hold Control standaard aanwezig.

BYD Blade Battery

De BYD E-VALI is uitgerust met een nikkel- en kobaltvrije BYD Blade Battery. Deze 80,64 kWh Blade Battery maakt gebruik van lithium-ijzer-fosfaat (LFP) als kathodemateriaal, dat een veel hoger veiligheidsniveau biedt dan lithium-ion batterijen. LFP heeft een inherent uitstekende thermische stabiliteit. De Motor Controller Unit, Drive Motor, versnellingsbak, het Battery Management System, de Vehicle Control Unit en de Power Distribution Unit zijn in één eenvoudige module ondergebracht. Een energiebesparende warmtepomp is standaard aanwezig, waardoor het thermisch beheer en de prestaties in alle klimaatomstandigheden nog verder worden verbeterd.

Actieradius

De BYD E-VALI biedt een actieradius van 220-250 km (WLTP) en kan in ongeveer 30 minuten van 10% naar 80% worden opgeladen. Daarnaast is hij uitgerust met Vehicle-to-Load techniek, zodat externe apparaten eenvoudig door de voertuigaccu kunnen worden opgeladen.

Specificaties BYD E-VALI
Afmeting L1 (Lengte x Breedte x Hoogte)   5.995 x 2.096 x 2.780  
Afmeting L2 (Lengte x Breedte x Hoogte) 6.995 x 2.096 x 2.780
Laadvolume (m3)  13.9/17.9
Type aandrijving  RWD / AWD 
Elektrisch rijbereik 220 – 250 km 
Netto capaciteit tractiebatterij (kWh) 80.64 kWh
AC/DC-laadvermogen 11 of 22*/188 kW
Laadcapaciteit (kg)  700 – 1.450 kg
Vehicle-to-Load Functie 3 kW