Autonieuws

Breek: samenwerking Porsche en Red Bull van de baan

september 9, 2022

Porsche Formule 1

Al maanden wordt gesproken over een mogelijke deal tussen Red Bull Racing en Porsche. Maar de kans dat we in de toekomst Max Verstappen in een F1-auto zien rijden met het Porsche-logo op de achtervleugel lijkt inmiddels zeer klein. De onderhandelingen tussen Porsche en Red Bull zijn stukgelopen en een samenwerking lijkt definitief van de baan. De reden waarom de twee merken niet verder willen praten is bekend.

50 procent

Porsche wil niet alleen motoren leveren voor het team, maar wil mede-eigenaar worden. Ze willen namelijk vijftig procent van het team overnemen. Dat gaat de Oostenrijkse renstal een stap te ver, waardoor de gesprekken uiteindelijk zijn gestrand. De Duitse autofabrikant heeft echter nog steeds zin in een F1-avontuur, laten ze weten in een statement:

“De afgelopen maanden hebben Dr. Ing. H.c. Porsche AG en Red Bull GmbH gesprekken gevoerd over de mogelijke entree van Porsche in de Formule 1. De beide partijen zijn samen tot de conclusie gekomen dat de gesprekken ten einde zijn gekomen

Het uitgangspunt was altijd dat een partnerschap op voet van gelijkheid zou worden gesloten, dat niet alleen een motor-partnerschap zou omvatten, maar ook het team. Dit kon niet worden bereikt. Met de nieuwe regelwijzigingen blijft de de Formule 1-klasse niettemin een aantrekkelijke optie voor Porsche. We houden de situatie in de gaten.”

Lees ook: