Autonieuws

Bij Land Rover kun je weer een ‘klassieke’ Defender kopen

september 3, 2024

Bouw je eigen droom-Defender

Land Rover doet het weer: ze geven hun oude glorie, de Classic Defender, een tweede leven. Het Britse merk heeft vaker oudere Defenders opgepoetst voor de die-hard fans die de oude charme verkiezen boven het moderne broertje. Maar dit keer heeft de klant het laatste woord. Met de Works Bespoke-service van Land Rover Classic kunnen klanten zélf bepalen hoe hun droom-Defender eruit komt te zien.

Een moderne klassieker

De Classic Defender V8 by Works Bespoke is gebaseerd op Defenders uit de periode 2012-2016, maar wordt volledig gerestaureerd en verbeterd zonder dat de authentieke charme verloren gaat. Elk exemplaar wordt van top tot teen vernieuwd, van het frame tot de lak. Onder de motorkap komt een nieuwe, brullende 5,0-liter V8-motor, goed voor 405 pk. Ook het onderstel gaat flink op de schop, met nieuwe veren, dempers en remmen.

Klant is koning

De Defender kan tot in de kleinste details worden aangepast, van schijnwerpers op het dak of een LED-lichtbalk, tot een imperiaal of lier voor extra functionaliteit. Er zijn verschillende kleuren en wielen en zowel de compacte Defender 90 of de langere 110 zijn beschikbaar voor een make-over. Elke auto wordt met de hand opgebouwd door de experts van Land Rover Classic.

Interieur

Het interieur van de Classic Defender V8 combineert luxe met comfort. Met lederen bekleding, moderne gadgets en een infotainmentsysteem voorzien van navigatie en Bluetooth wordt de klassieke Defender naar het heden getrokken. Kleuren van het dashboard, stoelen en zijpanelen zijn volledig aan te passen, en er is keuze uit sportieve Recaro-stoelen of comfortabele Premium-stoelen. De prijs begint bij £190.000 (ongeveer 226.000 euro) voor de Defender 90. Geen koopje dus, maar je krijgt er wel een unieke en op maat gemaakte klassieker voor terug.

Bekijk ook: De állergrootste! – Land Rover Defender 130 (2023) Review – 8 Zitplaatsen!